Bryllupslokaler utenom det vanlige

Hva sier du til å ha festen i et gammelt kråkeslott eller på toppen av Oslos tak? Eller hva med i et hus inspirert av vikingtiden? Se bildene av de uvanlige festlokalene!

Publisert Oppdatert
Har du lyst på en helt spesiell ramme rundt bryllupet er lokalet et godt sted å starte. Enten du liker det tradisjonelt og romantisk, er glad i enkle funkislinjer, eller kanskje har et spesielt forhold til livet under vannoverflaten, det perfekte selskapslokalet finnes!

MånefiskenMånefisken er et selskapslokale med røft preg rett ved Akerselva i Oslo. Lokalet var en gang farveriet til Hjula Veveri, men brukes i dag utelukkende som selskapslokale.

Avhengig av hvor mange gjester man har invitert kan man velge mellom rommene Månefisken eller Månehallen. Månefisken har plass til 150 til bords, og koster 19 000 kroner å leie fredag og lørdag. Månehallen tar 50 personer til bords, og koster 9000 kroner for leie fredag og lørdag.

For begge lokalene inkluderer prisen betjent bar, bord og stoler, alt av glass og kopper, stearinlys, musikkanlegg og utvask.

All drikke må kjøpes av Månefisken, og maten bestilles via en av deres cateringpartnere.


Utstein KlosterUtstein Kloster - Norges eneste bevarte middelalderkloster - ligger på Mosterøy i Rennesøy kommune. Det er 30 minutters kjøreavstand til Stavanger via undersjøisk tunnell (Rennfast). Klosteret brukes i dag blant annet som selskapslokale, og steinvegger og tønnehvelv gjør sitt til at bryllupet blir noe helt spesielt.

Siden klosteret har skjenkebevilling, og også leverer mat, kan man ikke stå for dette selv. For fem-retters meny, leie av lokaler, oppdekking, servering, servietter, blomster og lys må man regne med ca 750 kroner per person. Drikkevarer kommer i tillegg.

På grunn av lokalets spesielle natur er det noen forholdsregler å ta. Det anbefales ikke bruk av musikkanlegg, og dans i klosterets lokaler er ikke tillatt. Selskapslokalet kan dekkes opp til alt fra 12 til 78 gjester.


Akvariet i BergenDersom dere fascineres av havet er det få selskapslokaler som passer bedre enn Akvariet i Bergen.

Salen "Rotunden" er omgitt av ni store havakvarium, og har plass til 120 gjester. For mindre selskaper kan også restauranten "Nøstet" leies, her kan det dekkes for inntil 90 personer.

Leieprisen er 15 000. All mat og drikke inngår i en bryllups-pakke, inkludert bryllupskaken. Menyen setter brudeparet sammen med Akvariets egen kokk.StratosPå toppen av Folketeaterbygningen, midt i Oslo sentrum, ligger Stratos. Bygningen ble reist i mellomkrigstida for å huse folkets kultur i en tid da arbeiderbevegelsen ennå var i kamp mot det borgerlige samfunn. I dag har lokalet åpen bar og kafe hele juli, og resten av året brukes det som selskapslokale. Det mest imponerende ved lokalet er den 260 kvadramteter store takterrassen som omkranser lokalet.

Stratos er ikke av de billigste selskapslokalene. Grunnleien for et helgebryllup er 22 000. Deretter tilkommer serveringspersonell, hovmester, oppdekking, musikkanlegg og mat (ekstern eller intern catering). Man har altså mulighet til å ta med egen mat, men drikkevarer må kjøpes på stedet.S/Y Lady EllenS/Y Lady Ellen er en tremastet toppseil skonnert, bygget på Kockums i 1982, som en tro kopi av de rendyrkede seilskutene fra det 19. århundre. I tillegg til at man kan dekke til 90 personer på båtens hoveddekk er det også plass til 24 overnattingsgjester.

Den svenske mesterkokken Staffan står for mat og drikke. Leie av båten koster 5600 per time, og man kan i stor grad bestemme hvordan kvelden og natten skal bli selv.

Noen brudepar velger å ha med presten på båten, andre kommer nygifte til båtfesten. Man kan enten seile hele natten, legge seg til, eller gå i land. Man kan også fortsette festen dagen etter dersom det er ønskelig.Villa LilleborgVilla Lilleborg er et hus i dragestil fra 1862 som ligger bare noen minutter fra Oslo S. Huset er den perfekte ramme dersom du drømmer om å eie en sveitservilla med lysekroner, antikke møbler og kakkelovner.

Det hele høres storslagent ut, men å arrangere bryllup her kan faktisk bli en forholdsvis rimelig affære. Leie av huset en lørdag koster 2750 kroner, da disponerer man huset fra 13.00 til 01.30. Maten leveres av Villa Lilleborg, men man kan ta med alt av snacks, kaker, kaffe og alkohol selv.

Man kan også benytte hagen, der det rigges opp partytelt. Dette er inkludert i prisen, sammen med dekketøy, musikkanlegg, lys og duker. Man må imidlertid sørge for å dekke bordet selv, og man betaler også ekstra for utvask.Langhuset - Øyna Parken1 time fra Værnes lufthavn og 1 time og 45 minutter fra Trondheim ligger Langhuset på Øyna. Huset ble reist løpet av våren/sommeren 2006, og er tegnet av arkitekt Gisle Løseth, etter inspirasjon fra vikinghus. Totalt kan man dekke til 120 gjester, som blir plassert ved langbord med benker. Perfekt for et uformelt bryllup!

Langhuset står for mat og drikke, og leie av lokalet er inkludert i kuvertprisen, som varierer etter hvilken pakke man velger. Det er også muligheter for å være ute, da lokalet har uteplass. manefisk2 kloster2 akvariet2 stratos2 lady2 hus langhuset2

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning