Bryllup i paradis

Drømmer du om bryllup på Mauritius eller Seychellene? Anette og Pål Berg gjorde drømmen til virkelighet!

Publisert Oppdatert
Synes du at en romantisk vielse i en blomsterhage, middag for to blant tente fakler og to gitarspillende musikere høres ut som rene fantasien? Det er enklere enn du tror å gjøre drømmen til virkelighet, Anette og Pål Berg fra Mandal fikk sitt drømmebryllup på Mauritsius.

- Det var utrolig koselig og romatisk! Vi hadde ingen gjester med oss og valgte å være kun oss to da vi ønsket en privat ramme på det hele. Dette var også en ferie for oss to og det var viktig å ha tid til hverandre, forteller Anette til Kvinneguiden.

Egen drømmedag

Paret har vært sammen siden 1991 og følte at det tradisjonelle bryllupet med hvit kjole og kirke ikke passet helt. Derfor undersøkte de mulighetene for vielse i utlandet.

- Parene ønsker en egen drømmedag, noen informerer slekt og venner på forhånd, andre setter inn en annonse i avisen den dagen vielsen foregår som en overraskelse for alle, sier avdelingsleder hos Paradisreiser, Gro Anet H. Brastad.

- For de som har vært gift før er det et ønske om å gjøre ting annerledes denne gang. For de som gifter seg første gang, kan det være at de ønsker en stille og rolig dag alene, overraske de hjemme, ønske om et "minne for livet", eller rett og slett gjøre noe mer utradisjonelt. Det skal være deres dag, ikke alle andres, forteller Brastad.

Ett annet poeng er at det også er en del delte familier, det er ikke alltid like vellyket å samle alle sammen til fest.

Romantikk på stranden

Bryllupsdagen til Anette og Pål startet med en god frokost før de dro sammen på stranden og slappet av med vin. Bruden fikk ordnet hår og sminke før den medbrakte brudekjolen endelig skulle brukes. Brudgommen skiftet i fred og ro på rommet og spaserte så sammen med vigselsmannen frem til hagen som paret valgte som sted for seremonien.

- Vi kunne velge mellom stranden eller hagen men vi ville ha det så privat som mulig. Vi hadde bryllupskoordinatoren samt en annen representant fra hotellet som vitner. Seremonien varte i en halvtime og ble avsluttet med bryllupskake og vin i hagen før vi hadde to timers fotografering. Seremonien ble holdt av en vigselsmann fra det lokale offentlige kontoret i det nærmeste tettstedet. Selve vielsen foregikk på engelsk der vi måtte gjenta ekteskapsløftene etter han, forteller Anette.

Etter gratulasjonstelefoner fra venner og familie, spiste de nygifte en fem retters middag til ut i de sene nattetimer på stranden. Bordet var dekket med fakler rundt og med egen kelner. I tillegg ordnet hotellet med to gitarspillende musikere som spilte for paret.

Familiefest hjemme

Å oppleve drømmebryllupet i utlandet er altså ikke så vanskelig, men det er noen praktiske ting å huske på:

- Det er viktig å huske på at navnendring må tas i etterkant så man er sikker på å kunne returnere til Norge uten at pass og billetter er utstedt på et annet navn, råder Anette.

- Å gifte seg utenlands gir en veldig romantisk og personlig ramme på bryllupet og ikke minst under slike omgivelser vi giftet oss i på Mauritius. De av familie og venner som følte seg snytt for en bryllupsfest får dette nå i august, avslører det nybakte brudeparet.Brudeparet-berg3-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning