Bli brun til bryllupet!

Selvbruning, solarium eller noe annet? Her får du tipsene til hva du bør velge.

Publisert Oppdatert

På den store dagen skal alt være perfekt: Kjolen, skoene, håret, og ikke minst huden. Men med vinteren over oss trenger mange litt ekstra hjelp for å få den fine sommerfargen. Med litt planlegging i forkant kan du få en gyllen og nydelig hud til bryllupet ditt, enten det er vår, høst, sommer eller vinter.

 

For å bli brun på 1-2-3, har du flere alternativer. Hud- og kroppsterapaut Kristin Bendiksen i Artistina Studio, forteller om de forskjellige mulighetene.

 

Solarium:
Denne metoden krever lite arbeid fra din egen side. Alt du trenger å gjøre er å legge deg i solariumet noen ganger. Hvor mange ganger avhenger av hvilken hudtype du har, hvor brun du er fra før av, og hvor brun du vil bli.

 

- Fordelen med solarium er at du får en jevn, naturlig farge som ikke smitter av på brudekjolen eller gjestene hvis en skulle klemme vennene sine ekstra hardt den dagen. På den annen side kan solarium være skadelig for huden, og du kan bli brent hvis du ikke er forsiktig. Ingen brud vil vel flasse eller ha rosa hud, sier hun.

 

Selvbruning:
Denne metoden er kjapp for deg som vil bli raskt brun, og ikke behøver at brunfargen varer så lenge etter den store dagen. Du kan enten gå til et hudstudio og foreta spraytan i et dertil egnet kabinett, eller du kan kjøpe selvbruningskrem og gjøre jobben hjemme.

 

Fordelene med selvbruning er at det ikke er skadelig for huden din. Det er imidlertid en del ting du bør tenke på før du velger selvbruning:

 

  • Hvis man ikke tester seg fram på markedet kan man risikere å bli gul eller orange. Heldigvis er selvbruning blitt mer naturlige på farge de siste årene.
  • Selvbruning krever øvelse. Travel påsmøring blir fort ujevnt og ikke pent.
  • Gjør man det hjemme, trenger man hjelp til ryggen. Da kommer brudgommen godt med.
  • Selvbruning forsvinner fortere enn den fargen man får i solarium.
  • Kan smitte av på kjole, gjester og liknende hvis den er fersk, og det beste er å selvbrune seg rundt et eller to døgn før vielsen.

 

En spraytan varer omtrent 5-6 dager. Vil du ha et godt resultat, bør du peele kroppen og dusje samme dag. I tillegg bør du droppe å smøre deg inn med body lotion, slik at huden er tørst før behandlingen. Beskyttelseskrem på hender, negler og føtter er også lurt, slik at du ikke får altfor mye farge på disse områdene.

 

Seks timer etter spraytan-behandlingen bør du ta en dusj for å vaske bort overflødig væske. Klapp deg tørr med et håndkle. Bruk også body lotion for at fargen skal holde seg bedre og lengre.

 

Fargede kroppskremer:
I tillegg til alternativene over, kan du smøre deg inn med en kroppskrem som gir deg farge øyeblikkelig. Denne gir fin glød til huden, og kan vaskes lett av om du ikke liker resultatet. Du kan også korrigere med mer krem på steder hvor fargen har blitt svak.

 

Dette er nok likevel ikke den beste metoden å bruke rett før du skal gifte deg. I følge Bendiksen smitter slike kremer ofte av på klær, i tillegg til at du kan "svette" fargen av hvis du blir varm.

 

Selvbruningssprøyte
Det finnes sprøyter med såkalt melatonan du kan sette på deg selv og slik påvirke kroppen din slik at huden blir brunere. Dette er imidlertid et særdeles dårlig alternativ, siden:

 

  • Behandlingsmetoden ikke er godkjent i Norge.
  • Rapporterte bivirkninger er blant annet: Migrene, blåfarvede lepper, pigmentflekker og flere føflekker, men man vet lite om alvorlige og langvarige bivirkninger.
brun5

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning