Brudekjolen, buketten, undertøyet, håret, sminken og bryllupskaken står for mange før sko på prioriteringslisten til den store dagen. Spesielt dersom du går for en tradisjonell lang kjole kan det kanskje virke unødvendig å bruke mye tid på å finne de perfekte bryllupsskoene, men det mange glemmer er at du skal gå rundt på skoene fra morgen til kveld, og dermed bør de være behagelige.

Her er tipsene:

  • Prøv skoene ordentlig. Skal du bruke strømper på den store dagen bør du prøve skoene med strømper. Husk også på at føttene hovner opp når det er varmt, ta dette med i betraktning når du prøver.
  • Vær forsiktig med netthandel. Det finnes mye lekkert på nett, men sko er generelt risikabelt å kjøpe uten å prøve dem først. Selv om størrelsen er riktig kan det hende de ikke passer foten din, og det er store kvalitetsforskjeller fra merke til merke og modell til modell.
  • Du trenger ikke velge hvitt. Mange syns det er tull å bruke mye penger på et par hvite sko de aldri vil bruke igjen. Løsningen kan være å kjøpe et par som er sprekere i fargen, for eksempel kan du hente opp fargen fra blomstene i buketten. Er du vågal kan lilla, blå eller rød sko være helt riktig, dersom du ønsker en dusere look kan sølv eller gull være lekkert både til bryllupsdagen og til kommende festantrekk.
  • Velg en hælhøyde som passer deg. Ikke fall for fristelsen til å velge sko med skyhøye hæler hvis du ikke er erfaren, det vil bare føre til merkelig gange og vonde føtter. Husk også på at hælhøyden har noe å si for hvor lang kjolen skal være - så ikke legg opp kjolen før du har funnet skoene.
  • Let utenfor brudesalongene. Noen sverger til dansesko, som er ergonomisk riktige og som regel av god kvalitet. Er budsjettet begrenset kan du ta en titt i kjedebutikkene, som ofte har sko som passer fint til bryllup.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!