God mat er viktig på bryllupsfesten! Da kan det være lurt å planlegge litt hvilken metode man skal velge; catering, pakkemeny, leie egen kokk eller man kan lage maten selv.

Mat i omganger

Det finnes billige løsninger som også er gode løsninger, det finnes mer kompliserte som tar lengre tid, og det finnes kostbare løsninger som sparer deg for frustrasjon og kjøkkentid. For å finne ut hva dere skal satse på lønner det seg først og fremst å sette seg ned sammen for å finne ut hva dere ønsker dere av middagen.

Salgs-og bookingsjef ved Sult AS, Kristin Jansen forteller at dere nødvendigvis ikke behøver å ha et gjennomgangstema i bryllupsmenyen;

- Dersom dere satser på buffet er det fint om maten settes frem i omganger, slik at taler lettere kan flettes inn i måltidet, tipser hun.

Hennes råd er å for eksempel sette frem skalldyr på buffeten først, så fisk, så varme retter og kjøtt og dessert til slutt.

Zoe de Vlerck ved Cinderellabryllup synes derimot at det kan være greit å ha et gjennomgangstema i et bryllup, da også i menyen.

- Velger dere for eksempel et spansk tema, kan bryllupskaken kles med spansk pynt, drinkene kan være Sangria, vinen kan være spansk Cava og dere kan servere tapas. Eller hva med et italiensk-inspirert tema? Det finnes utrolig mye god italiensk mat, tipser de Vlerck.

Lag selv

Dersom dere velger å lage maten selv for å spare penger, mener Jansen at dere kan legge opp en kald forrett på forhånd.

- Eller forretten kan være klar gjerne allerede dagen før. Helstekt kjøtt til hovedrett er bra, for eksempel ytrefilet av okse. Det er lett å skjære opp pent, samtidig er det mye som kan passe supert som tilbehør. Dessert bør være klar dagen før - også denne kald. Her kan det passe med Pannacotta i porsjonsserveringer, en sjokoladekake eller lignende, foreslår Jansen.

de Vlerck understreker at det viktigste med menyen er at dette er blant yndlingsrettene til brudeparet;

- Vil dere lage maten selv, må dere først vite hvor mange gjester som kommer på festen og hvilken mat som kan passe alle sammen. Tenk over hva dere liker selv; vil dere servere kald buffèt, salater, tapas, kjøtt eller fisk? Likevel; folk er stort sett fornøyde uansett, sier hun.

Jansen har en fast anbefaling hun mener fungerer så godt som alltid:

- Laks eller skalldyr til forrett, kylling eller okse til hovedrett og gjerne sjokoladedessert, sier hun.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!