Ikke rart at vi nordmenn er opptatte av været når vi stort sett må planlegge det meste etter været.

Men det er jo også litt fascinerende å vite litt om været.

Ta quizen vår øverst og sjekk kunnskapen din!

Morsomme fakta

De våteste stedene i Norge har 235 nedbørsdager i året. Det er Takle i Sogn og Fjordane, Vigra i Møre og Romsdal og Leka i Nord-Trøndelag.

Visste du at kunstmaleren Edvard Munch mente at bildene hans ikke var ekte hvis de ikke hadde vært gjennom en hestekur som gikk ut på at de sto ute i regn og snø i årevis. Noen bilder råtnet og andre fikk sprekker og ble matte, men ut skulle de!

Andre kunstnere har også vært opptatt av regn. Alexander Kielland skrev som følger: "Det dusjregnet, og det småregnet, og det silregnet og det øsregnet og det styrtregnet og det plaskregnet, men verst var det når det silregnet - jevnt og ubønnhørlig fra morgen til aften."

Her er et klokt ord om regn: Regn er noe som skjer når du ikke har tatt med deg paraplyen.

Mens Norge kan ha opptil 200 millimeter nedbør på ett døgn, er det flere steder i tropene målt 1000 millimeter. Så vi har det i hvert fall ikke våtest i verden.

(Kilde: NRK.no)

Les også:

Denne jakka er høstens heteste

26 tøffe høstsko

Treningstøyet du trenger i høst

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!