- Du får nok gløgg i jula som det er. Det går an å tenke alternativt, sier Monica Berg.

Rist i vei!

Hun er daglig leder ved H-Butlers Bartenderskole. Her holder hun jevnlige kurs - og her er hun i ferd med å sette sammen en saftig adventsdrinkmeny sammen med et par gode kolleger.

- Tradisjoner er til for å brytes, supplerer svenske Pär Jönsson, som jobber ved Oslo-stedet Barfly.

Hans Roar Waaler, fra Onkel Donald kafé, mener amatørbartenderne der hjemme kan få til det meste. Eksempelvis trenger du ikke fancy shaker à la Tom Cruise anno "Cocktail".

- De fleste har et tomt syltetøyglass innenfor rekkevidde. Sett lokk på det og rist i vei!

Drinkoppskrifter her!

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!