I en hektisk hverdag har vi behov for mat som går raskt å tilberede, da kan det være praktisk med ferdigmiddager som er klare til servering etter noen minutter i mikroovnen.

Testen

Det har etterhvert blitt flere ferdigprodukter å velge i mellom, men fremdeles er det Fjordland og Toro som dominerer markedet.

Denne gangen har vi i samarbeid med vår kostholsekspert, Camilla Andersen, testet åtte forskjellige ferdigmiddager.

Vi har først og fremst lagt vekt på presentasjon og smak. Andersen har sett på næringsinnholdet per rett og gir en grundig forklaring på dette i testen.

Her er kostholdsekspertens kriterier for hvor sunn hver rett er:

  • - Hvor sunn hver rett er vil jeg definere som at den gir passe med kalorier og ellers bidrar med varierte næringsstoffer, sunt fett, bra med proteiner og lite sukker.
  • - Hvor rik hver rett er på næringsinnhold: Proteiner, fett og karbohydrater er det som gir energi/kalorier. Vitaminer og mineraler er det som gir øvrig næring. Vi har ikke opplysninger om vitaminer og mineraler, men jeg gjør forsiktige antagelser utfra ingredienslisten.
  • - Om hver rett er en fullverdig middag: Da bør den gi nok kalorier (ca. 30 % av daglig energibehov, som utgjør ca. 600 kcal for kvinne og 690 kcal for menn), den bør ha bra proteininnhold, eventuelt også fiber, for å gi metthet. I tillegg bør det være grønnsaker (egentlig tilsvarende 1/3 tallerken) og retten bør være laget med sunt fett.

  • Vi har rangert middagene fra topp til bunn på en skala fra 1 til 8 hvor 1 er best.

Konklusjon


- Mange ferdigretter kan være et greit utgangspunkt om man tilsetter en proteinkilde og grønnsaker. Tenk tallerkenmodellen med 1/3 kjøtt eller fisk, 1/3 grønnsaker og 1/3 poteter, ris eller pasta - helst fullkorn, tipser Andersen.

Sjekk hvilke ferdigmiddager som kom best og verst ut da vi testet dem:

Sjekk ferdigmiddagstesten her!

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!