To norske skoler for møbeldesignere, Kunsthøgskolen i Bergen (KHiB) og Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO), deltar på Stockholm Furniture Fair - verdens største møteplass for skandinavisk design og trekkplaster for all verdens forhandlere. I løpet av fem hektiske dager avduker 740 utstillere vårens nyheter.

Studentene presenterer prototyper i full størrelse av egne arbeider som er utviklet under studiet.

- En slik utstilling fungerer som et møte med mulige kunder. Her får studentene mulighet til å bli oppdaget, sier Knut Skoe, informasjonssjef i Møbelrådet.

Han trekker fram en suksesshistorie fra i fjor. Da stilte Geir Sætveit (27) ut stolen "Autumn leaves", en polstret svingstol av glassfiberarmert plast. Stolen skal nå lanseres på den finske møbelprodusenten Martelas stand. Sætveit er også én av ti nominerte i designkonkurransen Elmo Design Award, og stiller ut stolen "Hug" på Elmos stand på messen. "Hug" er laget i skinn, og er en liten hvilestol med omsluttende armer som skal gi brukeren en følelse av trygghet.

(Møbelet på bildet, IMPULS, er laget av Ingse Galtung Døsvig ved KHiB. Polstret liggestol i eik for det offentlige rom eller private hjem.)

For mer info sjekk Stockholmsmässan .

I samarbeid med Min Bolig .

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!