Lag et Valentines-kort til en du er glad i og Bruk denne dagen som unnskyldning for å gi noen litt oppmerksomhet.

Du trenger:

Papp i forskjellige farger
Saks
Lim
Tusjpenn
Evt. motiver og scrapbookverktøy

Du trenger først et kort. Dette lager du av papp som brettes på midten. Du kan også kjøpe ferdige, ensfargede pappkort i bokhandlen eller hobbybutikken.

Det viktigste er kanskje å få til et rødt hjerte (eller ti). Lag deg en mal av papir eller klipp ut et hjerte fra et ukeblad eller en utskrift. Tegn rundt malen og klipp ut hjertet i papp. Idiotsikkert!

Både bokhandlere og hobbybutikker har et godt utvalg av klistremerker og andre motiver som kan brukes. Det er ingen unnskyldning at man har 10 tommeltotter.

Smale silkebånd kan festes til kortet til slutt eller bindes i et hull fra en hullmaskin. Praktisk hvis du vil henge kortet på en rose e.l.

Skriv en koselig hilsen inni kortet, eller på baksiden om du bruker et enkelt kort. Skriv gjerne et lite dikt eller finn en tekst på nettet eller i en bok. Om du er redd for å skrive feil med tusj/penn, så kan du bruke en blyant og skrive teksten svakt på kortet. Gå over med tusj/penn etterpå. Du kan også skrive teksten på et mindre ark som limes inn til slutt. Hvis du river kantene på arket blir det både dekorativt og enkelt.

Om du velger å legge kortet i en konvolutt, så er det ingen grunn til at denne skal være kjedelig. Tegn eller lim på motiver som passer til kortet.

Og husk at det er lov til å sende anonyme kort også.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!