Med tykke pinner og "pusegarn" går det fort unna også.
Enkle ting som skjerf og luer er nyttige gaver som blir satt pris på, om du ikke vil beholde dem selv.

Et skjerf strikker du enkelt med to pinner, garn og noen kalde høstkvelder. Velg gjerne loddent garn om du ikke er så flink til å strikke jevnt. Legg opp maskene du trenger (strikk gjerne en prøvelapp først) og strikk frem og tilbake til skjerfet er langt nok.

Men restegarn og rundpinne får du raskt og enkelt en fin lue. Begynn med en liten vrangbord. Den enkleste avslutningen får du ved å tre garn gjennom maskene og snøre sammen, men det kan lønne seg å felle av noen masker først.
Til minstemann kan du felle av alle maskene og sy sammen i toppen, slik at det blir en firkant. Så lager du en liten dusk til hert hjørne.

En litt større utfordring er det å strikke sokker og votter, men det er slett ikke uoverkommelig med en oppskrift tilgjengelig.

Om du vil kan du tove både luer, skjerf og votter i ull. En super redning hvis du har strikket for stort og for løst.
Du kan også tove små og store vesker som strikkes rett frem og sys sammen.

Stikk innom en garnbutikk og få ideer. Rimelig garn får du som regel hos -nille, Europris og i enkelte dagligvarebutikker (f.eks Rema 1000).

Ha en riktig fin høst!

__________________________________________________________________________

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!