Den kalles oftest Kobraen på grunn av likheten med giftslangen som får bred nakkehud når den blir skremt.

Ericofonen ble lansert i 1956 av firmaet LM Ericsson, forløperen til nåtidens mobilgigant Sony-Ericsson. Telefoner var inntil da tunge tingester med atskilt telefonrør. Ericofonen ble betraktet som en liten og elegant fetter. Allerede i 1941 ble det tatt patent på Ericofonens forløper, men først etter krigen fikk man plastkvalitet som gjorde det mulig å produsere den i ett stykke.

Kobratelefonen hadde et moderne og unikt design, og fantes i flere ulike pastellfarger. Designet gjorde imidlertid at det ikke var plass til noen ringelyd, så for å høre om telefonen ringte, ble man nødt til å anvende den som en telefon nummer to eller tilkoble en egen ringeklokke.

Ericfonen har mottatt mange hedersbevisninger. Blant annet har Museum of Modern Art i New York framhevet den som noe av det ypperste innen industriell design i det 20. århundre. Amerikanerne var ellers de siste til å kjøpe Kobraen. Men i 1960-61 oversteg etterspørselen "over there" produksjonen med mer enn 500 prosent.

- Telefonen ble en suksess også i Norge - fra den kom på 50-tallet og frem til 70-tallet. Telefonen var en stor slager fra den kom på 50-tallet og frem til 70-tallet. Prisnivået holder seg i dag jevnt på mellom 1000 og 1500 kroner, sier Nikolai A. Handeland, daglig leder i den norske bruktbutikken Euklides.

Mer info: www.ericofon.com

__________________________________________________________________________

I samarbeid med Min Bolig

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!