Disketter
Tidligere var 3,5" disketter nesten den eneste måten å lagre data på, uten å bruke harddisken i PC-en. Ulempene med disketten er at den har plass til relativt lite data og at den fort blir ødelagt. I tillegg er det mange nye PC-er som ikke har diskettstasjon.

CD/DVD
De siste årene har det blitt mer og mer vanlig å lagre dataene på CD- eller DVD-plater. Brennerene har blitt billigere og platene tar mye data. I tillegg har de fleste PC-er en CD-stasjon.
Både CD- og DVD-plater finnes i to utgaver. En du kan brenne EN gang (CD-R eller DVD-R) og en annen som kan brukes flere ganger (CD-RW og DVD-RW). R står for Read og W står for Write.

Pen Drive/USB-flashstasjon
Kjært barn har mange navn. Og en Pen Drive er en utrolig grei måte å lagre data på. Den settes rett og slett inn i USB-porten og fungerer som en liten harddisk.
Selve enheten kan være bare 2 cm lang og kan samtidig romme store mengder data (opp til 1024 mb).

Ekstern harddisk
Hvis du har behov for å ta med deg enda større mengder data (f.eks filmer eller musikk), så kan en ekstern harddisk være løsningen.
De tar større plass og krever strøm, men ellers er det enkle å jobbe med.
Det finnes mye å velge mellom og prisene er relativt lave i forhold til tidligere.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!