De fleste har vel laget blomsterkranser før? Teknikken er enkel og resultatet blir alltid bra, enten man velger å ha den i håret, henge den på døra eller pynte bordet med den.

Pass på at stilkene er lange, slik at blomstene får nok feste. Ta utgangspunkt i en enkel blomst og legg en ny tett inntil, litt nedenfor den første. Legg stilken på blomst nummer to rundt den første og samle de to stilkene. Neste stilk tvinnes en gang rundt ovenfor den forrige blomsten. Og slik fortsetter du til kransen er stor nok.
Endene festes ved å tvinne og stikke dem ned i stilkbunten ved de første blomstene eller bruk en ståltråd/blomstertråd til å feste dem.

En enklere og mer holdbar variant får du ved å bruke blomstertråd e.l. i stedet for å tvinne stilkene rundt hverandre. Tvinn tråden rundt stilkene hver gang du legger på en ny blomst. Her kan du også fylle på med blader eller annet grønt og du er ikke avhengig av lange og sterke stilker.
Fest endene med samme type tråd.

Prestekrager gjør seg godt og finnes nesten over alt. Det samme gjør rød kløver. Tilsett gjerne en og annen blomst fra bed eller potter også.

Hvis du vil at kransen skal holde seg lenger kan du legge den i en balje fylt med vann frem til den skal brukes.

Blomsterkransen blir perfekt bordpynt på sommerfesten.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!