Et tomt glass med skrukork gjør at du kan se hvor mye som finnes i bøssa. Om du har problemer med å holde ingrene fra fatet kan du borre og skjære ut et hull i toppen og ta litt lim på kanten før du skrur på lokket.

Har du to tomme hermetikkbokser i samme størrelse kan disse limes på hverandre i den åpne enden. Lag en sprekk i den ene enden. Bruk tape til å forsterke skjøten og dekorer med maling. Du kan også ta lim på boksene og surre bast eller hyssing tett i tett fra bunn til topp. Tekstiler eller papir kan også limes på.

Den høye, slanke sparebøssa får du ved å bruke et papphylster. Det finnes hylster til å oppbevare eller sende plakater i. Eller du kan bruke hylster fra kjøkkenpapir som tettes med en pappsirkel i hver ende.
Disse kan lett males eller pyntes på andre måter.

Blås opp en ballong og bruk tapetlim for å feste flere lag med avispapir på den. Når alt er tørt sprekker du ballongen og drar den ut i den ene enden. Dekk hullet på samme måte (med tapetlim og aviser).
Om "skallet" virker skjørt, legger du på noen lag til.
Skjær ut en sprekk med en skarp kniv der du vil putte på pengene.
Lag en stett av papp som "egget kan ligge på. Eller lag ører, tryne, bein og hale av pappmasjè. Pappmasjè er lett å male og du kan lage nesten hva du vil.

Om du må slakte en bøsse av pappmasjè kan du skjære ut en passende åpning, tømme bøssa før du limer den løse biten på plass igjen.

Kommenter artikkelen HER

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!