Flyturen fra Jamaica tar en knapp halvtime. Det er derimot ingen som møter deg utenfor flyplassen og spør " Yaah -maan, welcom` to Jamika, Irie Jamika, psst... Yuh wanna buy some...herb.".

Alt maset om kjøp av mer eller mindre lovlige naturprodukter slipper du på Cayman. Levestandarden er Karibiens høyeste, og territoriet er fortsatt underlagt UK med "The Queen" som statsoverhode. Caymanøyene er også Karibiens svar på Sveits, med alle sine banker og investeringsfirmaer forbeholdt utenlandsk kaptial.

Men her slutter også likheten. Til Cayman reiser man for å bade og snorkle in trygge omgivelser. En dagsutflukt ut til " the stingray banks" er å anbfale. Har kan du klappe og mate de nysgjerrige piggskatene (stingrays)mens du svømmer sammen med dem. Det er bare å glemme alt du har lært om farlige pigger og aggresjon blant disse fiskene, for de Caymanske piggskatene ute på banken er så vennlige og imøtekommende som det bare går an.

Når du er lei av dette, kan du dykke ned på et par meters dyp og hente opp dine egne konkylier. Innmaten marineres og stekes til lunsj ombord, og selve skjellet får du med deg som souvernir.
Eller hva med et besøk på verdens største skillpaddefarm? Her finnes skilpadder og iguaner i nær sagt alle størrelser og fasaner. Reiser du med barn er dette en sikker vinner.Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!