Vi bestemte oss ganske raskt for en film noir-aktig stil, og kjøpte en poster-bok med 40-tallets filmer. Den mest ultraromantiske var "To Have or to Have not" med Humphrey Bogart og Lauren Bacall, så vi gikk for den.

Vi er så heldige å kjenne endel fotografer, så vi fikk hyret inn billig hjelp til denne delen. Bildene er tatt i vår egen stue, uten studiolys. Stylingen stod vi for selv - jeg pintes litt med alle rullene i håret... De digitale bildene er deretter omgjort til sort-hvitt, for deretter å gjennomgå mye mekking i Photoshop. Min forlovede er en rev med billedbehandling, og har dypetset bildene ut fra bakgrunnen, retusjert uønskede elementer og "håndkolorert" farge i lepper, kinn osv.

[Et lite innlegg fra sidemann for spesielt interesserte 40-tallslooken kommer ikke helt av seg selv. For å gjøre fargebilder om til svart/hvitt, bør en først sørge for at hele spekteret med gråtoner benyttes. Dette gjøres enklest ved å gå inn i hver channel i Photoshop og flytte markørene for svart og hvitt opp til første forekomst i grafen du får i Levels. Det er ikke så farlig om bildet får underlige farger; det skal jo bli s/hv... Deretter [i master channel RGB/CMYK] justeres saturation nesten helt ned, og hue om nødvendig. Etter dette legges støv, håndtegnet skygge, kolorering og annet snask til [du har husket å dypetse?], og vips har du et 40- tallsbilde!]

Teksten under forsidebildet følger god, gammel Tinseltown-tradisjon Her står navn på hovedrolleinnehavere (oss, såklart), produsenter (foreldre...) , musikk, foto, produksjonsselskap osv. I innsiden av invitasjonene følger flere situasjonsbilder av oss i typisk film noir-tradisjon, med mye kaldt stål, gunnere og whisky i tunge glass. Teksten er utformet som en invitasjon til ekslusiv filmpremiere.

Dette var veldig gøy å gjøre - anbefales til alle som vil ha litt annerledes invitasjoner. Du kan jo velge hva slags tema som helst Science fiction, 80-talls-romanser, Dynastiet - whatever...

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!