Islykten har blitt populær i bryllupssammenheng skjønner vi, men den egner seg for alle festlige anledninger, sommer som vinter. Den er spennende ute om sommeren og gir en helt mystisk stemning.

Lykten varer i timesvis, selv om det er varmt ute! Den er miljøvennlig og brannsikker, det blir så og si intet søppel igjen når den er nedsmeltet. kanskje en liten stearinstump!

Den kan stå i timesvis inne i romtemperatur med lys i. Det er viktig at en bruker et lite kubbelys i lykta, gjerne hvitt 3-4 cm bredt, og 5-7 cm høyt. Det gir best resultat. Telys smelter isen innvendig, så det er ikke så smart å bruke. Islykten har et dreneringshull i bunnen som leder smeltevannet ut. Sørg for å ha en stor nok bolle som samler alt smeltevann når den brukes inne.

Det finnes mange muligheter til dekorasjoner. Blomster nedfrosset i isen er meget vakkert, eller noen dråper konditorfarge. Bruk fantasien! Kan også brukes for å kjøle juleakevitten! Nydelig som juledekorasjon i snøen ved inngangsdøren eller på graven.

Islykten er skapt av Pia Bakke Pedresen i samarbeide med designer Merete Lien.

Foto / kostyme Cathrine Dillner Hagen, Idé / styling Merete Lien.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!