Reisemagasinet Zine travel ønsker flere reisereportasjer fra vanlige mennesker på tur og ikke reisejournalister. Magasinet forklarer at stadig flere reisende vet mer om reiser og reisemål enn mange journalister og fagfolk. Og vanlige folk har gjerne ikke samme oppfatning av hva som er en "bra "eller "dårlig" tur.

-Lukket journalistikk

Det er derfor magasinet nå inviterer helt vanlige reiselystne folk til en sydentur, helt gratis mot at de skriver om reisen til magasinet når de kommer hjem igjen.

Redaktør for Zine travel, Torild Moland Krogsrud, mener at grunnen er enkel;

- Reisejournalistikken har til nå vært alt for lukket og det er på tide å slippe vanlige mennesker til. Ofte vet de mer enn oss, sier redaktøren.

Hun forteller at magasinet vil fortsette å bruke sine egne reisejournalister og frilansere på turer, men for øyeblikket vil hun forsøke en vri for magasinet.

- Det kan være godt å høre meningene til helt vanlige turister innimellom også, forklarer Krogsrud.

Slik gjør du

Reiselystne kan melde seg på for å teste reisemål på Kreta, Sicilia, Tyrkia, Bulgaria og Kroatia. Alle turer gjelder to personer i dobbeltrom. De fleste har avreise i august og interesserte brukere kan følge de reisendes erfaringer " live" mens de er på tur på magasinets hjemmesider www.zinetravel.no, samt hos de respektive charteroperatørene Startour, Apollo og Tyrkiareiser.

- I første omgang har vi lagt ut fem turer til fem forskjellige destinasjoner som folk kan melde seg på for å teste. Blir dette en suksess og vi får gode tilbakemeldnigner, vil vi fortsette å sende helt vanlige mennesker ut på reportasjetur, forteller Krogsrud.

Interesserte kan sende en mail til info@zinetravel.no med noen ord om seg selv, hvorfor de ønsker å delta i testpanelet og hvilken tur, en eller alle turene, de kan tenke seg å teste. Mailen må inneholde navn, telefonnummer og alder og må sendes før 1.juli 2007.

Visse kriterier gjelder for hver reise og den informasjonen finner du på hjemmesiden
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!