I dag må jeg si noe om en tråd som omhandler hvordan vi ser ut "der nede", som jeg hvisker litt hemmelighetsfullt. For det er visst blitt standarder for det også. Sist uke var det en tråd hvor en innskriver fortalte om hvor annerledes hun følte seg i dusjen. Hun har nemlig ikke strektiss. Hos henne kan man se klitoris. Dette er tydeligvis veldig uvanlig og jeg synes det virker som om dette er et problem for henne. Dette følges opp av en som forteller om sin operasjon, og som heretter slipper å se "unormal" ut, selv om hun riktignok ikke har fått den etterlengtede strektissen.Heldigvis finnes det noen som forsikrer trådstarter om at ingen ser like ut og en annen beskriver sin tiss som en liten pølse med brød rundt seg og virker strålende fornøyd med det.

Ok, dette blir kanskje sterk kost for noen. Jeg skal ikke utbrodere noe mer om dette nå, dere skal selv lese tråden HER .

Men jeg har et poeng med å ta opp dette. Vi jenter er rare. Selv tissen vår skal nå altså standardiseres, blir omtalt som et "problem" om den ikke ser ut som "alle andres" og man begynner ganske fort å diskutere hva det koster og fikse på ting. Så det blir seende ut som hva? Vil du se ut som meg? Jeg har strektiss. Og så?Jeg skulle gjerne hatt en rumpe som ser ut som din. Jeg har ikke en liten, lekker rumpe, men den fungerer helt fint til å sitte på og å vifte med. Men det er klart at hadde jeg fått bestemme selv skulle den kanskje sett litt annerledes ut? Og da lurer jeg på; siden den nå virker til det den skal virke til, hva - eller hvem - bestemmer at den ikke ser ut som jeg kunne tenke meg. Jo, det er selvsagt filmer, reklame, oss jenter som selv gjør et poeng av kropper som ser annerledes ut. For oss selv og for andre. Vi stoler ikke på vår egen kropp nok til å tenke at vi er ordentlig glade i kroppen vår, men er isteden nedlatende mot den kroppen vi har og vil forandre dens utseende. Har det kun med selvtillit å gjøre? Og har det kun med kroppsfiksering å gjøre, eller er det det at vi skal være som alle andre, i samme kategori som at vi skal ha like fin bil som naboen, stelle hagen vår like fin og ikke vise at vi har problemer av noe slag. Vil vi være fasademennesker som er mer fokusert på hva andre måtte synes og mene om oss, enn oss selv på den måten at vi er fornøyd med det vi har? Og hva får deg til å tro at alle andre er så opptatt av hvordan tissen din ser ut? Er du opptatt av hvordan andre ser ut? Studere du virkelig andre jenter i dusjen? Eller bare ser du og konstaterer du?Nå må vi slutte å jule oss selv opp her. Vi er alle forskjellige, pupper, rumpe, og kjønnslepper og armer for den saks skyld.

La meg understreke at vi alle er unike individer. Og er ikke mangfoldet herlig da? Dyrk det! Det er viktig for oss å ha klær og sko som "ingen andre har". Hvorfor stopper det der? Vi konstaterer vi at det er kjedelig når alle går med samme toppen fra Hennes & Mauritz, hvorfor kan vi ikke synes det er kjedelig om alle hadde hatt like pupper eller tiss også? Petra synes du skal tenke litt over det.

Ikke la oss gå i guttefellen og begynne å måle og sammenligne, slik de har målt og studerte hverandres peniser i ¿ ja, siden de oppdaget at de hadde noe mellom der¿ Når oppdaget forresten vi jenter at vi hadde noe mellom stortærne? Tja, det er vel individuelt det. Men jeg vet nøyaktig når vi oppdaget hva jenter hadde mellom der. Det var da barberingsmoten kom. Da fikk vi virkelig servert nakne kvinnekjønn så vi virkelig kunne se hvordan andre så ut. For hvis du titter litt ekstra etter neste gang du er sammen med andre jenter i dusjen, de som har beholdt sin lille hårdusk, de ser du ikke hvordan egentlig ser ut. Så kanskje denne hårdusken vi alle er født med, og som skjuler hvorvidt klitorisen din stikker utenfor eller ikke, er naturens finurlige måte å fortelle oss at funksjonalitet er det viktigste. Ikke utseende, for ikke snakke om hva andre måtte synes! Uansett: Nyt den klitorisen du har fått, enten den synes for andre eller ikke. Det er det den er til for.

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!