Under finner du to konkurranser mellom nygifte og gifte. Hvor godt kjenner de hverandre og hvor bra samarbeider de?

Lek 1
Nygifte Brud/Brudgom - Bronsepar - Sølv/Gullpar

Åpne med å si at på bryllupsfesten kan det være interessant å se hvor godt brudeparet egentlig kjenner hverandre og hvor enige de er over saker og ting. Du ønker at at brudeparet kommer opp og sitter med stoler/rygg fra hverandre.

Ønsker du å gjøre det mer artig, ta opp andre gifte par. Lag en sjekk om de er mer samkjørte etter å ha vært gift enn tid. Du kan ta to gifte par som er med i selskapet, feks ett par som har vært gift en del år (bronse) og hvis du har ett sølv/gull bryllupspar.

Lag situasjoner (eksempler):
- Dere er ute og kjører på en skogsvei og det blir slutt på bensinen. Hvem av dere går med reservedunken de 2 milene til nermeste bensinstasjon?
- Hvem har ansvaret for å betale regninger?? Hvem bestemmer?
- Dere har hatt en stor fest med utrolig mange gjester, dagen etter er det en hel haug med oppvask på kjøkkenet. Hvem av dere tar oppvasken?
Brudeparet og de andre svarer på spørsmålene samtidig ved å hjolde opp navneskiltene.

Lek 2
Samarbeide i ekteskapet - ta de samme parene

Hvor bra samarbeider brudeparet og de andre? Og er samarbeidet og forståelsen større for de som har vært gift lengre? Vi vil teste dette gjennom å ha en konkurranse mellom de tre parene. Parene skal utføre forskjellige saker, men får kun bruke en hånd vær. Venstre til konen, høyre til mannen.


  • Test 1: De skal slå i en spiker (ta med en hammer, 3 spikre og liten treplate)

  • Test 2: De skal skrelle en gulrot (ta med en skreller og 3 gulrøtter)

  • Test 3: De skal pakke inn en liten eske. (ta med esken, saks, tape og papir.)Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!