Var øveordtester og diktater det morsomste du visste på skolen? Var du en racer i norsk, og fikk tilbake norskprøvene helt uten røde streker i boka?

Språk er uansett noe vi alle bruker hver dag, både skriftlig og muntlig.

Og det skaper ofte mye engasjement. Du har kanskje også opplevd opphetede diskusjoner over Scrabble-brettet, der en (kanskje du?) har hatt en kjempegod idé til et ord, med trippel ord-poeng og greier. Og så er det noen som mener at det ikke er riktig stavet.

Superirriterende - hvis man selv har kommet på det lange, kreative ordet. Ikke desto mindre kan det hende kritikeren har rett.

I norsk er det mange regler for rettskriving, og i tillegg er det gjerne en del unntak fra hovedreglene. Noen ord må man rett og slett pugge for å skrive korrekt. Dette gjør at det er lett å glippe på både det ene og det andre ordet.

I denne testen kan du sjekke hvor mye du husker fra norsktimene på skolen. Og på neste hyttetur kan du briljere med noen ord du er helt sikker på over spillbrettet.

Vil du ta flere morsomme quizer?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Kvinneguiden på Facebook!

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!