Å, som vi elsker å reise og oppleve nye steder, andre kulturer, spennende mat, pulserende byliv eller sjelero på vakre strender. Hyppige flyavganger og stadig nye destinasjoner på menyen gjør at verden er blitt så mye mindre enn den en gang var.

Men det er ikke til å komme utenom at både ferieturer og storbyhelger kan gjøre stor skade på både sparekonto og kredittkort.

Flyreiser er - til tross for mange aktører om beinet - slett ikke gratis, spesielt om man skal ta med hele familien. Hotellovernattinger er dyrt, spesielt i de store byene, og alt annet man skal gjøre på ferien av både aktiviteter, sightseeing og mat og drikke koster også penger.

Men fortvil ikke.

Det finnes mange steder du kan reise til som slett ikke krever at du verken knuser sparegrisen eller må få forskudd på arv hos farmor.

Mest igjen for pengene

Hotell- og flynettstedet Trivago publiserte nylig sin oversikt over hvor man bør reise for å ha mest igjen for pengene i året som kommer, og hotellgiganten Hotels.com opererer med en årlig prisindex som viser hvor hotellrommene er både billigst og dyrest verden over.

Også eksperter fra både reisebyråkjeden Ticket.no og nettstedet Lavprisfly.no har gode råd å komme med om hjertet sier ja, men lommeboken roper nei når ferien skal bookes.

- Det er mange spennende byer som det er billig og bra å reise til, bekrefter Linn Larsen hos Ticket.no til Kvinneguiden.

- I Europa har vi byer som Krakow, Riga og Praha, som alle er enkle å komme seg til, kort reise og både shopping, mat og drikke er billig i forhold til priser vi er vant til fra andre populære destinasjoner.

TIPS: For deg som liker å skjemme deg selv bort med spa-behandlinger, anbefaler Larsen Riga, som de siste årene har blitt en kjent - men fortsatt svært rimelig - destinasjon for nettopp spa.

En annen by Larsen anbefaler når det gjelder valuta for pengene, er Istanbul.

- Denne byen klatrer i topplistene år etter år, og det er tydelig at mange reiseglade nordmenn har falt for nettopp Istanbul, forklarer reiseeksperten.

- Ikke bare er byen billig som feriedestinasjon for oss nordmenn, men den har også mye kulturelt å tilby. Flotte gater å shoppe i og fantastisk mat og drikke finner du også her.

Så hva venter du på? Her er noen av stedene du kan reise til når det rykker i reisefoten, men lommeboken skriker om nåde:

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!