Aktiv ferie

Hvorfor tørke ut på sydenstranda når du kan reise på safari, hoppe i strikk, se på vulkaner eller rafte i New Zealand?

Publisert Oppdatert

Lei av kjedelig ferie? Oppdag heller jungelen i Amazonas, dykkeferie på Zanzibar, strikkhopp i Sør-Afrika eller rafting i New Zealand.


Vi har satt sammen en liste av flotte opplevelsesreiser. Kanskje finner du drømmeferien?

Les og la deg inspirere:

Bestig Kilimanjaro
Kilimanjaro er Afrikas høyeste fjell på 5 895 meter over havet (moh). Fjellet ligger i Kilimanjaro-regionen i det nordøstlige Tanzania nær grensen til Kenya, og er en vulkan. Den høyeste toppen er Uhuru (5895 moh.) på kraterkanten på vulkanen Kibo. Den ble først besteget av Dr. Hans Meyer i 1889. To andre av Kilimanjaros topper er også utdødde vulkaner: Mawensi (5149 moh.) og Shira (3962 moh.). En rekke reisebyråer tilbyr pakkereiser med guidet tur og overnatting på vei opp Kilimanjaro.


Kryss ekvator og dra på safari
Dra på safarireise i Kenya, og opplev verdens største konsentrasjon av ville dyr. Stå med et ben på den nordlige halvkule og et ben på den sørlige og få demonstrert Corioliseffekten, som går ut på at vindene avbøyes mot høyre på den nordlige halvkule og mot venstre på den sørlige. Besøk de rødkledde masaiene i en landsby ute på savannen. Det stolte folket lever som deres forfedre har gjort i 400 år.


Amazonas - verdens største elv og jungel
Amazonas er verdens største og mest komplekse økosystem. Området strekker seg over åtte landegrenser, og dekker til sammen halvparten av Brasils samlede landareal. Det rommer verdens største sammenhengende regnskog, digre elveleier og et utall av mindre elvesystemer. Amazonas rommer også et uoverskuelig antall dyrearter, alle del av uutgrunnelige næringskjeder, som opprettholder naturens skjøre balanse. En tur innover Amazonas er som en reise inn i et eget univers. Og med tanke på hvordan både bønder og multinasjonale selskaper har behandlet naturen her, skal man ikke glemme hvilket privilegium det er å få lov til å ferdes i dette enestående området.

Mange av stedene du kan besøke i Amazonas er ganske uberørte - og ikke helt enkelt å komme til. I det enorme Amazonas er det bare i byer som Manaus og Belém man finner stor konsentrasjon av mennesker. Resten av beboerne har funnet seg til rette i mindre samfunn langs elvebreddene. Dette skaper gode vilkår for et uforstyrret dyreliv i regionen.


Innholdsrike dykkeferier
Hvorfor ikke reise på dykkeferie? Reis for eksempel til flotte Rødehavet som er det nordligste og for oss det nærmeste tropiske hav. Det strekker seg fra Suez og Aqaba i nord til Bab el Mandeb i syd. Til tross for at Rødehavet er et lite tropisk hav finnes her mer enn 1200 forskjellige fiskearter, 450 ulike koraller og et ukjent antall bløtdyr. Den store artsrikdommen skaper et eldorado for sportsdykking. Til Rødehavet kan du reise hele året, men det er veldig varmt om sommeren!


Rafting i New Zealand
Alt du trenger er en gummibåt eller kajakk, årer, en bra guide og eksplosive vannmasser - så er det bare å sette utfor! Rafting er noe alle kan prøve seg på, men ha i bakhodet at dette er en sport der man tilbringer nesten like mye tid i vannet - som i båten.

Reis for eksempel til The Kaituna River, 20 minutter fra sentrum av Rotorua. Dette er en kort rafting, men ufattelig bra grunnet fallet på 7 meter midt i turen. Så for deg som søker et kort, men heftig adrenalinkick uten å måtte rafte i dagevis, er dette rette stedet!


Verdens høyeste strikkhopp
Bloukrans Bungee Jump ligger langs Garden Route og du blir send 216m ned mot bunnen med hodet først. På grunn av den ekstreme høyden benyttes det et seletøy for hele kroppen i stedet for den tradisjonelle ankel selen. Selen kombinert med en teknikk som kalles "pendel strikk teknologi" gjør at hoppet skal føles veldig behagelig, tatt i betraktning at du hopper fra en 216m høy bro! Tør du?
 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning