REPADINA PLUS

Gir brystkreftrammede én bekymring mindre

Hormonfri hjelp mot underlivsplager ved brystkreft.

BEKYMRINGER: Brystkreft gir mange bekymringer, men tørrhet trenger ikke å være en av dem.

BEKYMRINGER: Brystkreft gir mange bekymringer, men tørrhet trenger ikke å være en av dem. Foto: FOTO: Thinkstock

Publisert Oppdatert

Brystkreft angriper noen av de mest kvinnelige kroppsdelene vi har, og behandlingen er krevende både fysisk og psykisk. Selv om både sykdommen og livet som overlevende er vanskelig, trenger du ikke å bekymre deg for plager på grunn av tørr skjede i tillegg. Nå finnes det nemlig behandling som du trygt kan ta, selv om du har hatt kreft.

Behandling av brystkreft innebærer ofte kirurgi, ved at deler av eller hele brystet fjernes. I tillegg brukes stråling, cellegift og hormonbehandling.

Påvirker eggstokkene

Repadina Plus

Repadina Plus er helt uten hormoner og parabener

Mandelolje gir umiddelbar lindring

Hyaluronsyre bygger opp slimhinnen innenfra, og gir varig lindring

Hyaluronsyre finnes naturlig i ledd, øyne og slimhinner, og er kroppens smøremiddel

Cellegift virker ved at den dreper kreftcellene eller hindrer dem i å vokse. Men også kroppens andre celler blir påvirket av cellegiften, noe som kan gi ubehagelige bivirkninger.

Cellegiften kan blant annet hemme dannelsen av kvinnelige kjønnshormoner i eggstokkene. Mange kvinner merker dette ved at de får uregelmessige blødninger, hetetokter, humørsvingninger og tørr skjede. Noen typer cellegift kan også gi irritasjon i skjeden.

Forstyrrer hormonproduksjonen

Strålebehandling virker ved at den dreper gjenværende kreftceller etter kirurgi eller cellegift. Behandlingen påvirker oss forskjellig, ut fra hvor mye ståling det er behov for. For noen kvinner vil strålebehandlingen føre til redusert produksjon av hormoner.

I tillegg behandles noen ganger brystkreft med medikamenter som hemmer produksjonen av østrogen i kroppen. Disse medikamentene gis til kvinner som har vært gjennom overgangsalderen, har brystkreft med spredning og har kreftvev som blir påvirket av østrogen. Medisinene kalles aromatasehemmere, som for eksempel Arimedix, Femar eller Aromasin.

Når nivåene av østrogen blir svært lave, opplever mange plager som for eksempel tørr skjede.

LES OGSÅ: 9 av 10 kvinner opplever tørrhet

Tørr og sårbar skjede

Balansen i skjeden er helt avhengig av de kvinnelige kjønnshormonene. Når hormonene blir forstyrret av cellegift, stråling eller medikamenter, kan du oppleve at skjeden blir tørr og irritert. For mange oppleves dette som frustrerende og plagsomt, og det påvirker livskvaliteten negativt med svie, kløe og ubehag.

Under og etter kreftbehandling anbefales det ikke at du tar tilskudd av hormoner uten å konsultere en lege. Dette er fordi noen hormoner kan påvirke kreften og gi økt risiko for tilbakefall.

Repadina Plus er helt uten hormoner og parabener, og gir god lindring mot tørrhet i skjeden. Vagitoriene består blant annet av hyaluronsyre, som finnes naturlig i ledd, hud og slimhinner. Hyaluronsyre hjelper skjeden med å bygges opp innenfra, og kan trygt tas selv om du har hatt kreft. Derfor anbefales Repadina Plus blant annet av Norsk Bryst Cancer Gruppe. Les mer om innholdet i Repadina Plus

LES OGSÅ: Hormonfri og naturlig hjelp mot underlivsplager

Repadina Plus gir både rask og varig lindring. Mandelolje gir umiddelbar lindring ved å smøre og mykgjøre slimhinnen. Hyaluronsyre er viktig for å styrke cellene i skjeden. Den gjør at slimhinnen raskere kan reparere seg. Derfor kan Repadina Plus hjelpe deg med å bli kvitt problemer med en tørr og sår skjede.

Brystkreft er krevende både for kropp og sinn, men du trenger ikke i tillegg å slite med plager i underlivet. Med riktig behandling blir slimhinnene dine raskt reparert slik at du i det minste får én bekymring mindre.

Du får kjøpt Repadina Plus i apotek, som Vitus apotek og Boots.

Les pakningsvedlegget før du begynner å bruke Repadina Plus.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning