OPEL

Slik holder du ryggen myk på lange bilturer

Denne bilen gjør ryggen din en tjeneste.

ERGONOMISK: Med ergonomiske seter i bilen slipper du å bli stiv og støl.

ERGONOMISK: Med ergonomiske seter i bilen slipper du å bli stiv og støl. Foto: FOTO: Thinkstock

Publisert Oppdatert

Å sitte timevis stille i et bilsete er ikke nødvendigvis det beste du kan gjøre for ryggen din. Ofte kommer man frem stiv og støl, og etter lange bilturer risikerer du å slite med ryggen i flere dager.

Tips og råd

Sørg for at bilsetet er stilt inn riktig for din kropp. Du skal rekke lett frem til pedalene, og ha en passende avstand til rattet. Hvis du merker at stillingen blir ubehagelig, bør du stoppe bilen og stille inn setet på nytt.

Hvis du er på lange bilturer, er det lurt å ta pauser og strekke litt på beina. Minimum hver andre time bør du stoppe bilen, og gjerne ta en liten gåtur for å få i gang sirkulasjonen.

Hvis du vet at du har litt problemer med ryggen, kan de være lurt å unngå de tyngste løftene av bagasjen. Sørg for at du løfter riktig; løft med beina, ikke ryggen.

Ergonomisk tilpasset

Nye Opel Zafira Tourer har et ortopedisk-ergonomiske sete som kan justeres i seks retninger og har fireveis korsryggstøtte for å passe din sittestilling perfekt. Med riktig innstilling av korsryggstøtten kan du unngå smerter i nedre del av ryggen på lange kjøreturer.

Interiøret og setene er utformet for å gi deg en behagelig reise uten stiv og vond rygg.

Interiøret og setene er utformet for å gi deg en behagelig reise uten stiv og vond rygg. Foto: FOTO: Opel

Setet har også en justerbar seteforlenger som gjør at beina får bedre støtte. Perfekt spesielt når du kjører lenge på motorveien, når beina godt kan få hvile litt.

Det ergonomiske setet er godkjent og anbefales av AGR (Aktion Gesunder Rücken), en tysk legevitenskapelig organisasjon som har fastsatt ergonomiske krav for bilseter.

Å sitte lenge stille er noe av det verste du kan gjøre mot ryggen din. Men hvis du velger en bil med gode seter og passer på å bevege deg litt i løpet av turen, har du de beste forutsetningene for å få en ryggvennlig biltur.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning