Skikkelig rørlegger

Pusse opp badet? Vet du hva slags dokumentasjon du har krav på?

Sikre deg en DDV-instruks så slipper du å risikere å måtte rive hele badet for å finne ut hvorfor det er fukt under flisene.

DDV-INSTRUKS: Med en DDV-instruks vet du hva som er gjort, av hvem, og du slipper å rive hele badet for å finne ut hvorfor det er fukt under flisene.

DDV-INSTRUKS: Med en DDV-instruks vet du hva som er gjort, av hvem, og du slipper å rive hele badet for å finne ut hvorfor det er fukt under flisene. Foto: Foto: Karol Wiszniewski

Publisert Oppdatert

I 2011 ble det registrert 66 000 vannskader i norske hjem i følge Finansnæringens Fellesorganisasjon. Det viktigste du kan gjøre for å unngå å havne i denne statistikken, er å velge en skikkelig rørlegger. Da får du også med deg en DDV-instruks som gjør at du står mye bedre rustet dersom noe en dag skulle gå galt.

Finn en skikkelig rørlegger her.

I følge den reviderte Plan- og bygningsloven som kom i 2010 har du krav på sluttdokumentasjon ved fullført jobb av en viss størrelse. Sammen med kontrakten du skrev med håndverkeren ved oppstart, er dette din skriftlige bekreftelse på hva som er gjort på badet ditt - både over og under flisene.

DDV-instruksen er den beste sluttdokumentasjonen

DDV står for dokumentasjon, drift og vedlikehold, der

  • Dokumentasjonsdelen forteller hvilke produkter, systemer og materiell som er brukt og hvordan dette er montert.
  • Driftsdelen er en bruksanvisning som forteller hvordan anlegget skal brukes.
  • Vedlikeholdsdelen forteller hvordan du tar best vare på badet ditt og hva som kreves av vedlikehold. Her får du for eksempel råd om rens av sluk, vannlåser og levetid på produkter.

Slik vedlikeholder du vannførende installasjoner på badet ditt.

Dyrt uten dokumentasjon

Med en DDV-instruks trenger verken du eller rørleggeren å klø dere i hodet den dagen du oppdager fukt under flisene eller det lekker vann fra taket i etasjen under. For det kan bli dyrt dersom du må hente inn en rørlegger som må "rive hele badet" for å finne ut hva som er galt.

- Uten DDV-instruks risikerer man å måtte sette i gang en omfattende undersøkelsesprosess om det skulle oppstå skader, bare for i det hele tatt å finne ut hvilket utstyr som er brukt og hvordan det er montert. Det både forsinker og fordyrer reparasjonsjobben, sier rørleggermester og talsmann for www.skikkeligrørlegger.no, Ben Schreier.

Der det foreligger en DDV-instruks kan rørleggeren enkelt bla opp i permen for å se tegninger og bilder på hvordan det ser ut bak fasaden der problemet er lokalisert. Han kan ta med seg riktig utstyr og deler, og begrense demontering til området det gjelder. Dersom det er noe feil med originaldelene og disse er kjøpt gjennom grossister i Norge, vil en rørlegger raskt kunne få fatt i reservedeler.

VIDEO : Se video hvor rørleggermester Ben Schreier forteller om fordelene ved DDV-instruks.

Fordel ved boligsalg

- Som forbruker har du rett til å be rørleggeren din om sluttdokumentasjon hver gang du får gjennomført større VVS-jobber. Fordelene er flere. Først og fremst får du en dokumentasjon på at du har fått levert det du har bestilt. Du får også vite hvordan det bør vedlikeholdes, og ved reparasjon eller skade blir jobben enklere fordi man har oversikt over produkter og deler som er benyttet, sier Ben Schreier.

Også når du en gang skal selge boligen, kan en DDV-instruks være god å ha fordi det gir kjøper en trygghet for at badet er utført i samsvar med det som opplyses i prospektet.

Les mer om skikkelige rørleggere, produkter og god dokumentasjon på www.skikkeligrørlegger.no

Skikkelig rørlegger er rørbransjens egen forbrukerportal som informerer om valg av skikkelige rørleggere og skikkelige produkter. Sidene inneholder også relevante artikler om alt fra oppussing, nybygg og vedlikehold til vannskadeforebygging og gjeldende regelverk. For ytterligere informasjon, besøk www.skikkeligrørlegger.no.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning