Hver femte nordmann planlegger å pusse opp badet i løpet av inneværende år, og over halvparten pusser opp fordi baderommet er slitt, og eierne ønsker bedre baderomskomfort.

- Komfortsone er et viktig stikkord for baderommene fremover. Tidligere har badet vært et sekundærrom, men denne trenden har snudd. Badet utvikler seg til i større grad å bli et slags oppholdsrom og en oase i hjemmet, sier kommunikasjonssjef Tirill Ilebekk Hansen i Norske Rørleggerbedrifters Landsforening - VVS (NRL).

Sci fi-interiør

For å optimalisere komfortsonen på baderommet henter vi inn natur, kvalitet og funksjonelle produkter. Store rene flater, funksjonelle produkter, rustikke materialer - og en dusj som minner om fossefall. - Interiørtrenden kan gjerne kalles industrial chic.

Det skal være store, hvite, kliniske flater uten noe stæsj. Nesten litt science fiction-aktig. Men ikke uten personlig finish, det er viktig å sette sin personlige signatur på interiøret, også på badet, sier produktsjef Kari Setsaas i Heidenreich.

En måte å sette personlig preg på badet er å hente inn noen få, men riktige produkter - gjerne av høy kvalitet.

- Mange lar seg inspirere fra resten av boligen når de skal innrede badet. Det er fullt mulig å innrede med for eksempel en enkel Arne Jacobsen-stol eller en lampe fra Louis Poulssen. Det tilfører et uventet moment til et klassisk baderom, og bekrefter badets funksjon som oase i hjemmet, sier Setsaas.

Bad med fossefall og teknikk

Stadig flere henter inn originale, ekte råmaterialer, som betong, marmor og glass inn på baderommet. Og det er en økt etterspørsel etter mer tekniske løsninger.

- Berøringsfrie armaturer på vasken, badekar nedfelt i gulvet og steamdusj er noe av det som blir vanligere å se også i private hjem, sier markedskoordinator Anne Ersnes hos Porsgrund Bad.

Skikkelige produsenter leverer skikkelige produkter

I tråd med at vi inspireres av natur og det rustikke når vi velger baderomsinteriør, er det helt på sin plass med en dusjløsning som leder tankene hen mot fossefall eller sildrende regn. Vannrike fall fra taket eller dusjkar nedfelt i gulvet er blant de dusjløsningene som øker i popularitet.

- Felles for de nye dusjløsningene er at de bidrar til å skape en balanse og harmoni på badet. Sånn sett er ikke en dusj bare en dusj lenger. Den skal være enkel til hverdagsbruk, men skal samtidig ha funksjoner for SPA-opplevelser, sier Setsaas.

Les mer om skikkelige rørleggere og produkter på www.skikkeligrørlegger.no.

Skikkelig rørlegger er rørbransjens egen forbrukerportal som informerer om valg av skikkelige rørleggere og skikkelige produkter. Sidene inneholder også relevante artikler om alt fra oppussing, nybygg og vedlikehold til vannskadeforebygging og gjeldende regelverk. For ytterligere informasjon, besøk www.skikkeligrørlegger.no.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Skikkelig rørlegger

Vaskerom med stil

Vaskerommet er barnefamiliens velsignelse og drøm, og ifølge interiørarkitekten gir det stor verdi å planlegge rommet like nøye som et bad eller et kjøkken. Her er tipsene.

Skikkelig rørlegger

Velg riktig oppvarming

Det finnes mange måter å holde varmen på, men når det kommer til oppvarming av bolig, er det stadig flere som går over til en vannbåren varmeløsning.

Skikkelig rørlegger

Snu på flisa

Før du pusser opp badet må du ta en rekke beslutninger om alt fra farger til armaturer. Men de viktigste valgene handler om det som er bak flisene.