Rehabilitering av bad krever ekspertise fra flere faggrupper til ulike tidspunkt i prosessen. For en privatperson kan det være krevende å skulle følge opp alle disse selv, særlig med tanke på at oppgaver må løses i en bestemt rekkefølge for at resultatet skal bli best mulig.

En skikkelig rørlegger vil påta seg prosjektlederansvar for hele oppussingen og sørge for at fagfolkene som skal inn på badet har nødvendige kvalifikasjoner. Rørleggerbedriften står da som din eneste motpart i avtaleforholdet, og ved en eventuell tvistesak trenger ikke du forholde deg til underleverandørene.

Slik velger du riktig rørlegger

Slik velger du riktige produkter.

Etter at søknadsplikten for våtrom falt bort i 2011, er det opp til oppdragsgiver å sørge for at involverte håndverkere har den nødvendige kompetansen. Det kan være vanskelig for deg som forbruker å vite hva som kreves for å utføre arbeid hjemme hos deg, og markedet er dessverre nokså uoversiktlig når det kommer til diverse godkjenninger og kompetansekrav.

Velg deg heller ut en skikkelig rørleggerbedrift fra søkemotoren på www.skikkeligrørlegger.no. Bedriftene som er listet opp her er allerede kvalitetssikret av Norske Rørleggerbedrifters Landsforening - VVS (NRL) ved at de oppfyller bransjeorganisasjonens strenge opptakskrav. De fleste bedrifter vil tilby seg å engasjere øvrige håndverkere- og overtar dermed ansvaret for at disse er faglig kvalifiserte.

Les mer om oppussing, valg av rørlegger og produkter på www.skikkeligrørlegger.no.

Skikkelig rørlegger er rørbransjens egen forbrukerportal som informerer om valg av skikkelige rørleggere og skikkelige produkter. Sidene inneholder også relevante artikler om alt fra oppussing, nybygg og vedlikehold til vannskadeforebygging og gjeldende regelverk. For ytterligere informasjon, besøk www.skikkeligrørlegger.no.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Skikkelig rørlegger

Snu på flisa

Før du pusser opp badet må du ta en rekke beslutninger om alt fra farger til armaturer. Men de viktigste valgene handler om det som er bak flisene.

Skikkelig rørlegger

Vakker varme

Radiatorer har gått gjennom en designmessig revolusjon. Det har ført til at du nå kan ha kunst på veggen som også varmer fysisk.

Skikkelig rørlegger

Velg riktig oppvarming

Det finnes mange måter å holde varmen på, men når det kommer til oppvarming av bolig, er det stadig flere som går over til en vannbåren varmeløsning.

Skikkelig rørlegger

Vaskerom med stil

Vaskerommet er barnefamiliens velsignelse og drøm, og ifølge interiørarkitekten gir det stor verdi å planlegge rommet like nøye som et bad eller et kjøkken. Her er tipsene.