Vi kjenner det godt fra offentlige arenaer: temperert vann som kommer rennende når du holder hendene under kranen, og slutter å renne når du tar hendene bort. Nå blir berøringsfrie armaturer mer vanlig også i hjemmet.

Slik renser du vannkranen.

- Berøringsfrie armaturer trenger ikke se institusjonalisert ut. Nå kommer det stadig flere stilrene produkter til fornuftige priser, sier Torodd Blad, produktsjef i Brødrene Dahl.

Smittevern på hjemmebane

I tillegg til at det ser moderne og smart ut, er det flere andre grunner til at berøringsfrie armaturer er en god løsning også i hjemmet.

- Toaletter på offentlige steder benytter denne løsningen blant annet fordi det gir god sikkerhet mot overføring av bakterier. Men også på hjemmebane er smittevern blitt en viktigere del av hverdagen. Færre felles kontaktpunkter i tilknytning til håndvask, vil bidra til enda bedre håndhygiene, sier Torodd Blad.

Kjøp skikkelige produkter via rørleggeren for å være trygg på at du kan drikke vann rett fra springen.

Barnevennlig vask

Berøringsfrie armaturer har dessuten forhåndsinnstilt temperatur. Denne teknologien gjør det enklere for eldre og personer med funksjonsnedsettelse, men gir også en sikkerhet for husholdninger med små barn.

-Med forhåndsinnstilt temperatur kan du være trygg på at det ikke kommer glovarmt vann dersom barnet bruker vasken uten tilsyn fra voksne, sier Blad.

Når vann og elektronikk kombineres er det viktig at produktene er tilpasset norske forhold.

Effektivt og miljøvennlig

Foruten sikring mot brannskader og bakterieoverføring, er berøringsfrie armaturer også en energibesparende løsning.

- Berøringsfrie armatur er forhåndsinnstilt på vannmengde, noe som gjør bruken mer effektiv og vannbesparende. Enkelte berøringsfrie armaturer begrenser vanngjennomstrømmingen med så mye som fem liter vann per minutt, uten å påvirke funksjonaliteten. For bevisste forbrukere er dette helt klart en interessant løsning, sier Torodd Blad.

Les mer om skikkelige produkter, oppussing og vedlikehold på www.skikkeligrørlegger.no

Skikkelig rørlegger er rørbransjens egen forbrukerportal som informerer om valg av skikkelige rørleggere og skikkelige produkter. Sidene inneholder også relevante artikler om alt fra oppussing, nybygg og vedlikehold til vannskadeforebygging og gjeldende regelverk. For ytterligere informasjon, besøk www.skikkeligrørlegger.no.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Skikkelig rørlegger

Vakker varme

Radiatorer har gått gjennom en designmessig revolusjon. Det har ført til at du nå kan ha kunst på veggen som også varmer fysisk.

Skikkelig rørlegger

Velg riktig oppvarming

Det finnes mange måter å holde varmen på, men når det kommer til oppvarming av bolig, er det stadig flere som går over til en vannbåren varmeløsning.

Skikkelig rørlegger

Vaskerom med stil

Vaskerommet er barnefamiliens velsignelse og drøm, og ifølge interiørarkitekten gir det stor verdi å planlegge rommet like nøye som et bad eller et kjøkken. Her er tipsene.

Skikkelig rørlegger

Snu på flisa

Før du pusser opp badet må du ta en rekke beslutninger om alt fra farger til armaturer. Men de viktigste valgene handler om det som er bak flisene.