Hvite uker

Blir det litt for mye?

Få hjelp til å justere kursen hvis du er i tvil om alkoholvanene dine er trygge.

LITT FOR MYE?: Få hjelp til å justere kursen hvis du er i tvil om alkoholvanene dine er trygge.
LITT FOR MYE?: Få hjelp til å justere kursen hvis du er i tvil om alkoholvanene dine er trygge. Foto: FOTO: Colourbox
Sist oppdatert

Snakk med fastlegen din

For mange er en god samtale med fastlegen eller sosialtjenesten det første steget på veien til å få klarhet i dette, og eventuelt til å endre drikkemønsteret. Fastlegen, sosialtjenesten eller lignende i kommunen kan hjelpe deg å finne tiltak innenfor helsetjenesten som kan bidra til at du får hjelp der du bor.

Selvhjelp

Selvhjelp kan være et alternativ eller et supplement til behandling. Selvhjelp er å ta tak i egne muligheter, finne frem til egne ressurser, ta ansvar for livet sitt og selv styre det i den retningen man ønsker. Mange med rusproblemer opplever at selvhjelpsgrupper er nyttig.

Ønsker du å redusere alkoholforbruket ditt, kan Hvite uker-appen hjelpe deg. Last den ned gratis her.

Hjelpetelefoner

RUStelefonen 08588 er en landsdekkende opplysningstjeneste om rusmiddelproblematikk. Profesjonelle veiledere svarer på spørsmål relatert til både alkohol og narkotika. Både rusbrukere selv, pårørende og profesjonelle er velkomne til å ta kontakt, og man er garantert full anonymitet. Du kan også kontakte RUStelefonen på SMS eller stille spørsmål vi en anonym spørretjeneste.

Bekymret for noen andre?

Er du bekymret for en kollega eller venns alkoholforbruk, er det mest reale å snakke med vedkommende. En samtale kan være det som skal til for å gi et menneske en mulighet til å skape forandring, og til ta noen nye valg.

AKAN kompetansesenter har god erfaring med bruk av «Den nødvendige samtalen» , en personlig samtale på arbeidsplassen om du er bekymret for en medarbeider. Det er leder som skal gjennomføre samtalen. Det er viktig å merke seg at en bekymringssamtale kan holdes lenge før et problem har fått utvikle seg, og at målet med denne samtalen er å uttrykke sin bekymring.

Les mer på helsenorge.no/hviteuker eller følg kampanjen Hvite uker på Facebook.

Denne saken ble første gang publisert 10/04 2012, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også