FISKEMANNEN

Fiskemiddager på 30 minutter

Raske, enkle, sunne og deilige middager.

RASKT: Deilige og sunne fiskemiddager trenger ikke å ta lang tid.

RASKT: Deilige og sunne fiskemiddager trenger ikke å ta lang tid. Foto: FOTO: Thinkstock

Publisert Oppdatert

Det anbefales at vi spiser fisk to til tre ganger i uken, blant annet for å forebygge hjerte- og karsykdommer. Men i en travel hverdag er det mange som sliter med å fylle fiskekvoten i løpet av uken.

Det trenger ikke å ta timevis å lage en god fiskemiddag til familien. Faktisk er 30 minutter mer enn nok til å lage en deilig og sunn middag. Hvis du ikke får til tre middager i uken, kan det være lurt å starte med en fast Fisketirsdag. Til og med fisk bare én dag i uken gir nemlig store helsefordeler. Forskning.no forteller for eksempel at ungdom som spiser fisk én gang i uken er smartere enn de som ikke spiser fisk.

Lakseburger med reker på 30 minutter

Ingredienser til fire porsjoner:

500 gr Fiskemannen laksefilet i remse

200 gr Fiskemannen reker

1 hakket løk

1 egg

1 ts salt

1 ts grønn pepper

Olje til steking

Salat

Tomat

Dressing (2 dl lettrømme, 3 ss søt chilisaus, 1 ss hakkede urter, salt og pepper)

Fremgangsmåte:

Foto: FOTO: Fiskemannen

Skjær laksen i biter og kjør den i hurtigmikser sammen med rekene og saltet. Rør inn egg, løk og pepper. Form store, flate burgere og stek dem i olje i omtrent 3 minutter på hver side. Rist loffskiver, og anrett fiskeburgerne på skivene sammen med salat, tomatskiver og litt dressing. Kan også serveres med kokt ris og grønnsaker.

Tips: Bytter du ut lakseburgeren med en fiskekarbonade fra Fiskemannen er middagen klar på under 15 minutter

Tagliatelle med laks på 20 minutter

Ingredienser til to porsjoner:

250 gram tagliatelle

300 gr Fiskemannen laksefilet uten skinn og bein

200 gr fryste erter

2 dl fløte

Frisk basilikum

4 minibaguetter

Salt og pepper

Olje til steking

Fremgangsmåte:

Tin fisken i kjøleskap over natten. Kok tagliatellen som beskrevet på posen, og ha i ertene de siste minuttene av koketiden. Sil av vannet. Del laksen i biter og stek på middels varme i stekepanne i olje til den er nesten gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Hell over fløten og kok til den tykner noe. Strø over hakkede urter. Server med nystekte baguetter.

På middagsplanen.no finner du flere raske og gode fiskeoppskrifter. Da blir det enkelt å få til flere fiskemiddager i uken, uten at du må stå på kjøkkenet hele kvelden.

Finn flere gode oppskrifter på middagsplan.no

Ønsker du fem forslag til enkle hverdagsmiddager hver uke? Meld deg på Middagsplanleggeren og få gode oppskrifter og handleliste hver uke.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning