DUPLO

Hva vil du leke?

Her finner du inspirasjon til kvalitetsleker for deg og barnet ditt.

Vi gir deg ideer til noen inspirasjonsleker for deg og barnet ditt.

Vi gir deg ideer til noen inspirasjonsleker for deg og barnet ditt. Foto: FOTO: Produsenten

Publisert

"Mamma, bli med å leke!" Førskolebarnet ser på deg med et blikk du ikke kan motstå, så du setter deg ned for å leke. Ti minutters diskusjon senere har dere fremdeles ikke klart å bli enige om hva dere skal leke.

Hun vil ikke leke dyrehage, og du vil ikke leke togstasjon enda en gang. Hvor kan travle foreldre finne inspirasjon til kvalitetsleker?

Lekestarter eller lekepartner?

Førskolebarn elsker å ha selskap når de leker. Men det er verdt å huske på at de nødvendigvis ikke trenger en aktiv lekepartner. Frem til fireårsalderen driver de fleste barn med parallellek. Det vil si at de leker ved siden av hverandre, men samhandler svært lite.

Det betyr at du som forelder, ofte bare trenger å komme med små hint eller ideer for å starte leken og for å få den til å fortsette.Barn synes det er lett å dykke ned i en ny historie eller i en fantastiverden. Hvis du sier "Det var en gang...", så tar fantasien deres dem videre i historien.

En boks med klosser og massevis av ideer

Det å leke sammen er selvfølgelig en kjempefin måte å tilbringe tid sammen med barnet ditt på. Men det store spørsmålet er fremdeles: Hva skal dere leke?

Før du begynner å lete på nettet - og risikerer å drukne i informasjon - er det en enklere måte å finne nye ideer på. Det handler rett og slett om å finne ut hva slags type lek barnet ditt er interessert i:

Late som -lek/rollespill: Alt du trenger er litt utkledningstøy, som en hatt og et skjerf, og dere kan leke alt fra sirkus tog safari til fisketur. Du kan også ta frem boksen med LEGO® DUPLO® klosser og bygge utstyret selv - for eksempel et stetoskop eller et kamera. Du kan selvfølgelig også bruke DUPLO klossene til å bygge spennende verdener til DUPLO dyrene og minifigurene.

Kreativ lek: Tegning og forming er også en flott måte å ha det moro sammen på. Det å tegne. Leke med perler, eller lage morsomme dyr med plastelina er gode klassikere. Men du kan også bruke DUPLO klossene på kreative måter. Prøv å bygge noen enkle DUPLO modeller. Tegn deretter rundt dem, og fargelegg inni formene. Du kan også bruke de forskjelligfargede DUPLO klossene til å bygge fine, fargerike mønstre.

Egenutviklet spill: Mange av brettspillene er altfor kompliserte elelr tar altfor lang tid for barn i førskolealder. Da er det kjekt å vite at det faktisk er ganske lett å lage egne spill. Alt du trenger, er en håndfull DUPLO klosser i forskjellige farger samt en lang, slank DUPLO kloss - så har du et morsomt fiskespill. Eller lek en morsom hermelek, der du bygger en enkel modell som barnet ditt skal imitere.

En boks med DUPLO klosser byr på mange forskjellige lekemuligheter. Med litt inspirasjon kan du og barnet ditt lage egne spill og lekeverdener - og glede dere over med moro sammen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning