Lite fysisk aktivitet gjør at flere barn og unge trenger hjelp. Det er ført statistikk de seks siste årene og trenden er klar: Behovet for behandling har 20-doblet seg i aldersgruppa i 10-19 år. Stadig flere unge har problemer som er vanlige hos folk i 70-årene!

Hva kan vi som foreldre gjøre?

Fysisk aktivitet er alt som skal til. Og et øye til kostholdet slik at barna får i seg det som trengs for å vokse og bli sterke.

Kalsium og d-vitamin hjelper barna å få sterk og sunn benbygning. Og sammen med fysiske utendørsaktiviteter er mye gjort.

Men vi kan jo ikke kaste dem ut?

Er aktivitetene morsomme nok, er det enkelt å få dem med. Når vi i tillegg er med selv, får vi det verdifulle samværet med på kjøpet. Men hva skal vi gjøre? Løsningene er nærmere enn du tror. Eller i hvert fall - forslag til løsninger. Dino-klubben er for barn, gjerne sammen med foreldre, som vil gjøre noe utendørs. I Dino-klubben finner du masse forslag til aktiviteter, og dere gjør det sammen med andre. Her kan dere også dele bilder av aktivitetene.

Og for junior vanker et diplom i posten!

Velkommen i Dino-klubben!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!