AKADEMIKLINIKEN

Sliter du med trette øyne?

Et enkelt inngrep kan være løsningen.

TRETT: Det kan være både slitsomt og plagsomt hvis øyelokkene oppleves som tunge.

TRETT: Det kan være både slitsomt og plagsomt hvis øyelokkene oppleves som tunge. Foto: FOTO: Thinstock

Publisert Oppdatert

Føler du at øynene er tunge å holde åpne? At du konstant ser trøtt, sliten eller irritert ut? Når du blir eldre blir huden mindre elastisk, og ansiktshuden blir slappere. For noen kan dette føre til at øyelokkene oppleves som tunge.

For deg som sliter med trette øyne, er det tre forskjellige plastiske operasjoner som kan være aktuelle.

Øyelokksplastikk

De fleste tenker først på øyelokksplastikk. Akademikliniken har lang erfaring med øyelokksplastikk, som kan gi et yngre utseende rundt øynene.

Ved øvre øyelokksplastikk legges snittet i globelinjen, og en hudoval fjernes. Ved øyelokksplastikk på nedre øyelokk legges snittet utenfor den ytre øyekroken, og følger deretter kanten på det nedre øyelokket rett under øyehårene. Det er også mulig å fjerne fett ved å legge snittet på innsiden av det nedre øyelokket.

Imidlertid kan problemet med slappe øyelokk komme av at huden i andre deler av ansiktet har blitt slappere. De øvre øyelokkene kan oppleves som tunge fordi huden i pannen blir slappere, slik at øyenbrynene synker ned. De nedre øyelokkenes utseende har sterk sammenheng med hvordan kinnfettet senkes ved alderen. Derfor kan også mellomansiktsløft eller panne- og øyenbrynsløft være aktuelt for deg.

Mellomansiktsløft

Et mellomansiktsløft påvirker først og fremst haken og halslinjens utseende. I tillegg oppnår man også ofte en foryngelse av området under øynene.

Snittene legges i munnen og hårfestet, så i normale tilfeller vil ikke denne operasjonen gi arr som vises.

Panne- og øyenbrynsløft

Et panne- og øyenbrynsløft strammer opp huden i pannen, løfter brynene og reduserer såkalte bekymringsrynker mellom brynene. Som en bivirkning vil også øyelokkene strammes opp, siden brynene løftes.

Denne operasjonen gjennomføres som regel med kikkhullskirurgi. Snittene er bare et par centimeter lange og plasseres i hodebunnen.

Hos Akademikliniken får du en kostnadsfri konsultasjon før du bestemmer deg for om du ønsker å gjennomføre operasjonen. Under konsultasjonen snakker du med en erfaren informasjonssykepleier, som lytter til dine ønsker og veileder deg til hvilken operasjon som passer best for deg og ditt ansikt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning