AKADEMIKLINIKEN

Få bort overflødig hud på magen

Når trening og kosthold ikke er nok.

EKSTRA HUD: Overvekt eller graviditet kan gi overflødig hud på magen.

EKSTRA HUD: Overvekt eller graviditet kan gi overflødig hud på magen. Foto: FOTO: Thinkstock

Publisert Oppdatert

Uansett hvor mye du trener og hvor sunt du spiser, blir du ikke kvitt den irriterende, slappe huden på magen. Høres det kjent ut? Det kan være både frustrerende og demotiverende å ikke se resultatene av innsatsen fordi huden har blitt tøyd av overvekt eller graviditet.

For mye hud

Når kroppen vokser, for eksempel på grunn av graviditet eller overvekt, strekkes huden. Huden er til en viss grad elastisk, og den kan trekke seg noe sammen igjen. Men hvis vektnedgangen er stor, eller huden din ikke trekker seg godt sammen, kan resultatet bli overflødig hud.

Ulike metoder

Ved bukplastikk fjernes den overflødige huden, og du kan også bli kvitt det lille fettet på magen som er vanskelig å slanke vekk. Det finnes flere forskjellige typer bukplastikk, metoden velges etter hvilke problemområder du har.

Hvis du bare har overflødig fett og hud nedenfor navlen, brukes en begrenset bukplastikk som kalles en minibukplastikk. Hvis du har overflødig fett og hud både over og nedenfor navlen, trengs det en mer omfattende bukplastikk, en såkalt full bukplastikk.

Hvis fett- og hudoverskuddet fortsetter rundt kroppen, brukes metoden cirkumferent bukplastikk for å stramme opp midjen. Her fjernes det hud rundt magen og ryggen.

Hvis magen din er stor på grunn av fett inne i buken, rundt tarmene, vil verken bukplastikk eller fettsuging hjelpe. Da er det mer trening og mindre mat som gjelder.

God informasjon og oppfølging

Det er viktig at du tenker deg godt om før du bestemmer deg for å gjennomføre en plastisk operasjon. Les mer om spørsmålene du bør stille her

Hos Akademikliniken får du en gratis konsultasjon før du bestiller operasjonen. En erfaren informasjonssykepleier hører på dine ønsker, svarer på alle spørsmål og gir deg informasjon om operasjonen.

Blant annet får du informasjon om hvilke områder som kan forbedres med bukplastikk, hva operasjonen vil koste og hvor lang ventetiden er. Da er det enklere for deg å bestemme deg for om du ønsker å ta operasjonen.

Hvis du velger å gjennomføre operasjonen, bestilles operasjonstid og en konsultasjon hos plastikkirurgen.

Les mer om hva som skjer på operasjonsdagen

For mange er den ekstra huden en stor belastning, fordi den påvirker selvtilliten, begrenser hvilke klær du kan bruke og kan kjennes ubehagelig. Ikke minst kan det oppleves som om huden står i veien for at du skal få kroppen du drømmer om. Bestill en konsultasjon hos Akademikliniken, så finner du raskt ut om bukplastikk kan være løsningen for deg.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning