Spilltest: Street Fighter IV

Kongen har vendt hjem

Har du aldri spilt Street Fighter har du ingen unnskyldning lenger.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Systemkrav

Playstation 3 eller Xbox 360

Spilltittel: Street Fighter IV

Utvikler: Capcom

Utgiver: Capcom

Spillanmeldelsen er levert av vår samarbeidspartner Gamer

img

Street Fighter-serien er legendarisk.

Les også: Test av Silent Hill: Homecoming

Alle har hørt om den, alle kjenner den, og alle har spilt den, eller i det minste sier de har spilt den.

Ryu, Ken og de andre krigerne fra Street Fighter-universet har en ikonisk status på linje med Link, Mario og Sonic.

De har alltid vært der, de har alltid vært de barskeste av de barske, og utallige andre slåssespill har blitt modellert etter den enorme suksessen serien har oppnådd.

Les også: Test av Halo Wars

Innfrir på alle punkt

Det er derfor umulig å ikke ha visse forventninger når Street Fighter IV nå lander på Xbox 360 og Playstation 3.

Det er mange år siden sist, og de arge konkurrentene har alle bygd opp store tilhengerskarer. Har Capcom fortsatt det som skal til for å lage et minneverdig slåssespill?

Svaret er så enkelt som det er kjapt: Ja! Street Fighter IV har en utstråling som slår knockout på alle konkurrentene.

Dette er ikke bare en samling med barske krigere. Dette er en samling med personer du enten har, eller vil få et forhold til.

Karismatiske kampkjemper

Alle de forskjellige krigerne er unike både i oppførsel og i fremstilling. Du kan se personligheten deres gjennom hvordan de beveger seg, hvordan de slåss, og de forskjellige kommentarene de kommer med i løpet av en kamp.

I motsetning til de fleste andre slåssespill for tiden er Street Fighter IV lagt til to plan. Grafikken er i 3D, men du kan bare gå til høyre eller venstre på skjermen. Det hele er både retro og ferskt på en gang, og gjør spillet til noe helt spesielt.

Kampene blir ekstremt konsentrerte, tempoet skyhøyt, og du blir mer observant på hvordan de forskjellige krigerne fungerer. Du lærer deg tidskoder som informerer om nøyaktig når du skal plassere et slag for å ta ned fienden.

Herlig utfordrende

Foto: FOTO: Skjermbilder fra spillet

Foto: FOTO: Skjermbilder fra spillet

Å nå stadiet der slik presisjon blir mulig, er ikke gjort på en kveld. Street Fighter IV er et ekstremt utfordrende spill som er mye vanskeligere å bli god i enn andre slåssespill.

De forskjellige angrepene i seg selv er sjelden problematiske, men for å bli god må du lære deg å lenke sammen forskjellige angrep i et enormt tempo, for å få til enda heftigere angrep.

Det er forferdelig vanskelig, men samtidig gir det deg hele tiden noe å strekke deg mot. Du kan alltid bli raskere, du kan alltid bli mer presis, og du kan alltid overgå deg selv.

Et ledd i dette er de enorme angrepene du kan utføre etter hvert som kampen går sin gang. Gjennom to forskjellige meter vil du etter hvert bygge opp rå kraft du kan bruke til utløse angrep som virkelig gir motstanderen grisebank. En kamp kan brått snu på få sekund, og det sørger for at du alltid er på tå hev.

Foto: FOTO: Skjermbilder fra spillet

Foto: FOTO: Skjermbilder fra spillet

Spesifikasjoner

Produsent Capcom
Pris

Konklusjon

Street Fighter IV er det definitivt beste slåssespillet på mange år.

Det gjør egentlig veldig lite nytt, men det tar det vi kjenner fra denne legendariske serien, og moderniserer det for dagens publikum.

Samtidig beholder det absolutt alt som har gjort serien så populær i utgangspunktet, helt ned til nøyaktig de samme knappekombinasjonene vi kjenner fra Street Fighter II.

Street Fighter IV er definitivt ikke et enkelt spill, men du kan være helt sikker på at all den tid du vier det, vil bli belønnet av et spill som overgår alle forventninger.

Les også: Flere spilltester finner du her

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning