mat

Verdens enkleste sjokoladecroissanter

Disse lager du på en liten halvtime!

Sist oppdatert

Sjokoladecroissanter er gode, men ser ganske vanskelige ut å lage. Her er en enkel måte å lage mini-croissanter på 1-2-3!

Dette trenger du:
Ferdig butterdeig (finnes i frysedisken i butikken)
Sjokolade (hakket eller i ferdige chips + litt til å rive oppå etterpå)
1 egg

Slik gjør du:
1. Legg butterdeigsplatene til tining på kjøkkenbenken (hver plate gir 4 mini-croissanter).
2. Sett ovnen på 180 grader
3. Når deigplatene er myke nok, kjevler du dem ut til større firkanter og skjærer dem først i to på tvers, så i to diagonalt, så du ender opp med fire trekanter pr. plate.
4. Legg en spiseskje hakket sjokolade på hver trekant, og rull sammen fra bredde til spiss.
5. Legg croissantene på et stekebrett med bakepapir.
6. Pensle dem med godt pisket egg.
7. Stek dem i ovnen i ca. 14 minutter (til de er gylne oppå).
8. Ta dem ut av ovnen, og riv litt sjokolade på toppen mens de fremdeles er varme.
9. La dem avkjøles litt før du hiver innpå.

/images/upload/files/global/sjokoladecroissanter/sak1

/images/upload/files/global/sjokoladecroissanter/sak2

/images/upload/files/global/sjokoladecroissanter/sak3

PS! Litt melis strødd på toppen er også kjempegodt.

Ser godt ut, ikke sant?

Denne saken ble første gang publisert 18/02 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også