oppskrift
Slik lager du pepperkakeis
Verdens enkleste førjulsdessert!
Skal du bake pepperkaker i løpet av de neste par ukene? Da har vi et supert tips til å lage noe godt i tillegg til pepperkakene, nemlig is med halvbakt pepperkakedeig. Nesten som «cookie dough»-is!
Når pepperkakedeigen er på bordet, pass på å spare en bit på størrelse med en liten appelsin. Rull den til en tykk pølse, pakk inn i plastfolie og legg i kjøleskapet (eller i fryseren hvis det er mer enn et par dager til du skal bruke den).
DETTE TRENGER DU (TIL 2 PERSONER):
- Vaniljeis
- Pepperkakedeigen
- Litt sjokopulver eller kanel
SLIK GJØR DU:
- Sett ovnen på 180 grader.
- Ta deigpølsen ut av kjøleskapet og del den i skiver på ca. 1 cm tykkelse (hvis deigen har vært i fryseren, lar du den tine litt, til du greier å skjære gjennom den).
- Legg skivene på en plate med bakepapir og sett inn i ovnen.
- Ha vaniljeis i skåler og dryss lett over med sjokopulver eller kanel (vær forsiktig med mengden kanel, det kan bli for sterkt).
- Følg med i ovnen til pepperkakeskivene mykner. De skal ikke stekes helt ferdig, men bli gjennomvarme og myke. (Det tar bare noen minutter for kjøleskapskald deig, et par minutter ekstra for fryserkald deig. )
- Test ved å trykke med en gaffel hvis du er usikker. Du kan også ta ut dem ut, kjenne på dem, og sette dem i ovnen igjen hvis de ikke er varme.
- Når de er ferdige, har du dem over på et skjærebrett og deler dem i småbiter.
- Strø bitene over isen og spis!
Kjempegodt!
EKSTRATIPS:
- Bringebær er også godt oppå
- Minimarshmallows kan være med i ovnen i et par minutter og så strøs på sammen med pepperkakedeigen.
- Dette fungerer også med andre typer deig til småkaker.
Denne saken ble første gang publisert 12/12 2013, og sist oppdatert 01/05 2017.