mat

Pimp popkornet ditt!

2 superenkle oppskrifter til fredagssnacksen.

Sist oppdatert

Foto: Ryan Ritchie / Creative [email protected]
Lisens/photo cropped to fit measurements

Potetgull er godt som det er, vi klager ikke. Men noen ganger kan det være morsomt å gjøre noe litt spesielt ut av noe helt vanlig. Slik gjør du chipsskåla litt mer spennende i kveld:

/images/upload/files/global/fredagssnacks/chocolate-covered-potato-ch
Bilde og oppskrift fra About.food.com

Sjokoladechips

Dette trenger du:
- En pose ditt favorittpotetgull
- En plate lys kokesjokolade

Slik gjør du:
- Den sjokoladen i biter og smelt den i mikrobølgeovn (sjekk hvert 15. sekund).
Har du ikke mikro, kan du smelte sjokoladen i vannbad. Legg sjokoladebitene i en skål som du setter oppi en større skål. Kok opp vann og hell i den største skåla (pass på at det ikke kommer NOE i den lille). Husk at begge skålene må tåle varme.
- Dypp chipsflak i sjokoladen ett av gangen. Det er lettest å bare dyppe halve.
- Legg flakene til tørk på et stykke bakepapir.
- La dem stå i kjøleskapet i minst 15 minutter før servering.

PS! Har du noe morsomt kakestrøssel liggende, er det også kult å pynte med.

Klikk deg videre for oppskrift på pyntet popkorn!

/images/upload/files/global/fredagssnacks/valentines-popcorn-6-576x383
Bilde og oppskrift fra Gimmesomeoven.com

Pyntet popkorn

Her i Norge er det vanligst å spise popkorn med smør og salt, men mange steder bruker de all slags smak på popkornet. Denne oppskriften er inspirert av det, og er både salt og søt.

Dette trenger du:
- Ferdig popkorn (hjemmelaget, mikro eller fra pose)
- En plate hvit sjokolade
- Fargerikt kakestrøssel etc.
- Salt

Slik gjør du:
- Ha popkornet i en stor bolle (stor nok til at du kan røre rundt)
- Den sjokoladen i biter og smelt den i mikrobølgeovn (sjekk hvert 15. sekund).
Har du ikke mikro, kan du smelte sjokoladen i vannbad. Legg sjokoladebitene i en skål som du setter oppi en større skål. Kok opp vann og hell i den største skåla (pass på at det ikke kommer NOE i den lille). Husk at begge skålene må tåle varme.
- Hell den smeltede sjokoladen over popkornet og rør forsiktig rundt til alt popkornet har fått sjokolade på seg.
- Fordel popkornet utover et stykke matpapir.
- Strø litt salt jevnt over popkornet.
- Strø over kakestrø og andre ting du vil pynte med.
- La popkornet avkjøles i 10 minutter.
- Del opp og server. Holder seg noen dager i kjøleskap i en tett beholder.

Denne saken ble første gang publisert 13/03 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også