musikk:

Nora og Mathea Mari spiller Annie!

Julia møtte glade musikal-jenter.

Publisert Oppdatert

Musikalen Annie, som handler om den foreldreløse jenta med samme navn, spilles akkurat nå på Folketeatret i Oslo, og vi tok en prat med jentene som deler på hovedrollen som Annie – Nora (11 år) og Mathea Mari (12 år).

Har du lyst til å se Annie? Her finner du spilleplan og billetter for musikalen.

Hei jenter! Fortell om Annie? Hvem er hun?
Nora: Hun rømmer fra barnehjemmet som hun bor på, for å finne foreldrene sine. Etter hvert blir hun adoptert av Mr Warbucks.
Mathea Mari: Annie er en veldig positiv jente, veldig tøff og omsorgsfull samtidig. Og hun har veldig mye pågangsmot.

Hvordan fikk dere rollene?
Nora: Det var audition her på Folketeatret, med nesten 1000 barn. Vi måtte synge, danse, og vise mange ansiktsuttrykk. Liksom vise at vi mente hva vi sang. Det var mange runder og en hel helg med audition, det var lenge, men det var veldig gøy.
Mathea Mari: Etter hvert var det bare 7 stykker igjen, som var plukket ut til å være aktuelle som Annie. Og så sang vi «I morgen» og «Tenk deg», og så valgte de ut oss to.

Høres ut som en spennende helg!
Mathea Mari: Ja, og da de skulle si hvem som hadde fått Annie-rollene, sa de: ”De som er Annie, er….”, de VENTET! Tenk å VENTE på noe sånt! Det var jo ikke noe underholdningsprogram på TV, men de ventet likevel. Og den lille tiden mellom at de ropte opp ”Nora… Og Mathea Mari”, det tok bare noen sekunder, men det føltes som en evighet. Så mange tanker jeg rakk å tenke før hun sa navnet mitt!

Har dere drevet mye med teater og sang tidligere?
Nora: Jeg har vært med i noen stykker før, og gått på forskjellige teaterskoler.
Mathea Mari: Jeg har sunget mest, egentlig. Jeg var med i Norske Talenter i fjor, og kom til topp 10, men har egentlig ikke gjort så mye skuespill før.

Er dere nervøse for premiere?
Nora: Jeg blir nervøs, men jeg gleder meg mest. Og når jeg ser hvor fort prøveperioden har gått, tenker jeg at det kommer til å gå veldig fort når vi er i gang med stykket også. Det kommer sikkert til å bli litt trist når det er over, for nå føler jeg at Annie er en del av meg.

Men det er jo ikke slutt ennå! Hvorfor bør man se denne musikalen?
Mathea Mari: Fordi det er en kjempekoselig musikal. Og fordi det er mange flinke skuespillere, og kjempegøy å se på!
Nora: Det er litt humor, litt trist, veldig rørende, og et veldig familievennlig stykke.
Mathea Mari: Og så passer det for alle!

Se en smakebit fra musikalen her:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning