tips:

Kulere rom på 1-2-3!

Et koseligere, kulere, og mer personlig jenterom fikser du fort.

Publisert Oppdatert

Nå som det er sommerferie har du vel masse tid til å finne på ting du ikke ellers gjør så ofte? Som å ommøblere og fikse på rommet ditt?Her får du noen tips og litt inspirasjon fra oss til ting du kan gjøre med rommet ditt uten å bruke så mye penger på det.

1. Start med blanke ark
Ta ned alle plakater og ting som det er lett å flytte på fra veggene og still deg opp midt i rommet ditt og tenkt deg om. "Trenger senga elentlig stå der?", "Hva om jeg bytter plass på senga og skrivepulten?", "Kunne den veggen der gjort seg med plakater fra gulv til tak?".

2. Ommøbler
Start med å flytte på møblene dine, dersom du har tenkt å gjøre dette. Da blir det lettere å plassere andre ting etterpå. Forrandring fryder, som kjent, og det er ikke alltid så mye som skal til.

3. Gjør veggene dine personlige
Det er mye man kan gjøre med en tom vegg. Fest for eksempel 2-3 kroker (eller slå i noen spikre) i passe høye på veggen, og heng ynglingskjolen og ynglingstoppene dine på dem, kanskje sammen med noen store fine smykker som du er glad?

Dekorer en stripe med gråpapir (eller mønstret innpakningspapir) med fine ordtak/visdomsord som gjør deg glad, bilder av deg selv og vennene dine, minner fra ferien (skjell, bilder, sand, billetter?), og heng collagen opp på en passende ledig plass på veggen.

Dette bildet er fra bloggen drommefagere.blogspot.no. Få mer inspirasjon av Stine her!

Lag en inspo-vegg. Klipp ut bilder fra blader med for eksempel mote som inspirerer deg, kule fotografier, tekst osv. Du kan også printe ut litt bilder fra nettet som du kan bruke til inspo-veggen din.

4. Dekorer skapdører og lignende.
Er skapdørene på klesskapet ditt ensfargede og kanksje litt kjedelige? Tapetser dem med plakater! Eller finn noe kult stoff eller papir som du kan feste på dørene, men husk å spørre om lov hjemme først, dersom du har tenkt å feste det med noe annet en tape.

Bildet er fra Anna Saccone sin blogg.

5. Lag en sofa av senga di
Et fint sengeteppe og noen pynteputer oppå, og vips så har du en sofa du og venninnene kan sitte i, i steden for en uppredd seng og et rotete inntrykk. Trekk til puter kan du sy selv, og dekorere med knapper, skrive med tusj osv på. Kanskje holder det å bare pylte litt på et gammelt putetrekk, og kanskje finner du noen kule pynteputer på salg?

6. Lag et lite bord av bøker
Har du masse fine bøker, men lite plass igjen i bokhylla? Stable bøkene oppå hverandre, for eksempel i to stabler med litt mellomrom, finn en fin treplate eller lignende som du kan legge oppå, og så har du jammen meg et lite bord der du kan legge fra deg mobilen og sette et par innrammede bilder oppå!

Bildet er fra kk.no. Les mer om denne veggen her.

7. Ram det inn
Det trenger ikke være bare bilder som kan få en fin ramme på seg. Du kan også ramme inn fine bilder du finner på nett, litt fint innoakningspapir, post-it lapper med søte beskjeder på, en tekst fra en sang du digger, et fint postkort, forsiden på et nummer av favorittbladet ditt (Julia?), og mye mer.

Det er skikkelig kult med et knippe forskjellige rammer, henge opp ganske nærme hverandre på en vegg.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning