helsesøster:

- Jeg er redd for at han vil avvise meg!

Helsesøster Grethe svarer på spørsmål om å være ulykkelig forelska.

Publisert Oppdatert

forelska i den nye gutten
Hei julia
Jeg er veldig forelsket i en gutt i klassen. Det som er at jeg har spurt han en gang før om vi skulle være kjærester, men han sa nei.men da kjente vi nesten ikke hverandre. Men i det siste er han blitt veldig snill å flørtete med meg. Det virker som at han liker meg. Jeg vil bli sammen med han men tørr ikke å spørre...skal jeg bare gå rundt å late som ingenting??? Værsåsnill å hjelp meg!!!

Hvorfor ikke la forholdet få utvikle seg litt mer først?
Hei! Ta tiden til hjelp og se om ikke du kan få HAM til å spørre denne gangen... Flørt igjen, smil og se ham inn i øynene(ikke for overdrevent da), og la det gode forholdet mellom dere få utvikle seg til tingene kanskje skjer av seg selv. Det er litt spennende også på denne måten:)

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Redd for avvisning
Hei. Jeg er en jente på 11år og jeg er litt forelska i en gutt i klassen. Jeg tør ikke å spørre han om å bli sammen fordi jeg er redd for å bli avvist. Han er veldig kul og han har vært sammen med mange jenter i klassen. Hva bør jeg gjøre?

Liker han deg?
Hei! Først og fremst kan du se etter tegn på om han liker deg. Ser han på deg? Holder han seg i nærheten av deg? Møter han blikket ditt? Rører han ved deg(gjerne på en ertete måte)? Osv. Dersom han ikke viser noen tegn til at han liker deg spesielt, så synes jeg du kan vente litt med å spørre. Jeg regner med at du vil ha en kjæreste som liker deg spesielt og som tar dette litt seriøst. At han har vært sammen med mange jenter i klassen er kanskje ikke det beste tegnet? Jeg ville kanskje heller rådet deg til å flørte med ham og gi ham sjansen til å like deg ekstra godt. Når du virkelig føler at det er noe eget mellom dere to, så kan du vurdere om du skal spørre. Ikke vær så redd for avvisning. Den som intet tåler, intet vinner. Om han skulle si nei, så betyr ikke det at noe er galt med deg!

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Håpe du kan gi meg et godt råd :)
Hei :) jeg er en forelsket jente. Ofte når jeg er med han jeg liker, vet jeg som oftest ikke hva jeg skal si. eller hvis han spør meg noe svarer jeg, men ja, det er litt flaut..
Og 2 av venninene mine også lika han.Dem vet alltid hva dem skal si,men hun ene vet at jeg liker han bedre enn hun, hun er min nærmeste venn altså,så hun prøver å gjør slik jeg skal få oppmerksomheten frå han :) men hun andre vennina mi syns han berre er pen, hun blir ofte forelsket i andre gutta.
Håper du kan gi meg et godt råd og håper du svarer :)
Hilsen en forelsket jente.

Stå på og ta opp kampen!
Hei! Det er veldig vanlig å føle seg sjenert og nervøs sammen med den du er forelsket i. Det kan hjelpe å tenke at du ikke trenger prestere noe eller si noe spesielt smart for å imponere. Det holder å være den du er og å prøve slappe av. Fokuser heller på å lytte til det han sier enn å tenke at du absolutt må finne på noe å si. Smil og møt blikket hans så har du nok fortalt mer enn 1000 ord. At de andre jentene ikke blir sjenerte sammen med ham kommer vel av at de bare liker ham og at de ikke er forelsket. Alt blir så mye lettere da...
Du kan ikke hindre andre i å like ham, og dersom den andre jenta gir deg konkurranse så får det bare være slik. Det du da skal tenke er at du ikke tenker sette deg selv ut av spill, men ta opp kampen og vis at du har like mye å by på. Tenk om deg selv at du er ei flott jente som fortjener å bli sett av den gutten du liker!

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Klarer ikke snakke med han:(
Jeg liker en gutt i den nye klassen min, men klarer ikke å snakke med han:( og så aner jeg ikke hva jeg skal si etter hei:(

Slapp av!
Hei på deg! Ikke tenk så mye på hva du skal si, da stopper det ofte opp! Fokuser heller på å slappe av og være deg selv. Lytt til hva han eventuelt har å si, smil og pust dypt mens du forteller deg selv at du ikke trenger si noe smart, bare være deg selv:) Når du sier noe, så ikke analyser det helt til du finner ut at det sikkert var kjempe dumt og teit. Le av deg selv og vit at et strålende smil og litt blikk kontakt kan være like greit som meningsløst prat...

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning