I går lanserte Thea bak bloggen My Little Kitchen sin nye bok "Vennebaking", som inneholder mange kule oppskrifter på ting du kan lage med vennene dine, eller når du bare har lyst på noe godt!
Boken finner du i alle landets matbutikker og på univers.no.

Vi dro hjem til 19-åringen i Bergen for å lage en av oppskriftene som finnes i boka, og resultatet får du se i videoen nederst i saken.

Mens vi stod bak kjøkkenbenken og hakket sjokolade fikk vi også tid til en koselig prat!

Hvorfor startet du med å blogge?
- Jeg har alltid vært veldig glad i å bake, og ble ekstra inspirert etter å ha hatt "mat og helse" på skolen i 6. klasse. Sommeren for fem år siden var jeg på hytta og hadde laget blåbærscones. Jeg tok litt bilder av de og endte jeg opp med å opprette en blogg og legge de ut der.

Hva er det som er så gøy med å bake, da?
- Det er vel det at du kan være kreativ med ingredienser og pynting, så du kan lage uendelig med variasjoner på oppskrifter. Det går liksom ikke an å gå tom for ting å lage. Jeg koser meg alltid på kjøkkenet når jeg baker!

Hvordan klarer du balansere blogg og bøker med studentlivet?
- Det handler vel mest om planlegging. Også er jeg opptatt av å prioritere både skole og blogg. Når jobben egentlig er en hobby så blir det morsommere å jobbe også, og da er det lettere å være effektiv!

Når du er ute og spiser på restaurant, er du ekstra kresen?
- Jeg er ganske kresen på hva jeg liker å spise av desserter og bakst for jeg er veldig opptatt av at det skal være hjemmelaget og at man bruker ekte råvarer. Da smaker det best!

Har du en hilsen til våre bakeglade Julialesere?
- Jeg håper at boken min inspirerer deg til å lage mer fra bunnen av, for det tar faktisk ikke så lang tid som man tror - også smaker det mye bedre! Håper dere liker den <3

Vi lagde Thea sin favorittoppskrift fra boken - nemlig sjokoladefudge!
Se videoen og lær deg å lage sjokoladefudge, du også. Det er enklere enn du tror!

Nå vet du hva du skal lage på neste jentekveld eller bursdag!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!