dyr:

Husk våre dyrevenner i sommer!

Her er noen huskeregler for alle, og særlig for deg som har dyr.

Publisert Oppdatert

I mai fikk vi en smak av hvor varmt det kan bli i Norge om sommeren, og flere fine varme dager er sikkert i vente de neste månedene. Det er viktig å nyte sommeren og de varme dagene, men det er også kjempeviktig å ikke glemme dyrene i heten og solsteiken. Her er noen ting man bør huske på om sommeren:

1. Dra ALDRI fra et dyr alene i ferien.
Om du og familien din skal på ferie, om det så bare er for noen dager, så sørg for at dyret/dyrene deres har tilsyn mens dere er bort. Det kan for eksempel være at dere ordner med en nabo som kan låse seg inn og gi dyrene mat og vann.

2. Ikke gå fra dyr i bilen.
Når det er varmt ute blir det fryktelig varmt inne i en bil. Selv om bilen står i skyggen og dere ikke er borte veldig lenge, kan det å ligge slik i en varm bil være tortur for dyret. Ser man dyr som lider innestengt i en bil bør man ringe politiet.

3. Husk å gi dyrene ekstra masse vann.
Vi mennesker drikker mye mer når vi er varme. Kroppen trenger å kjøle seg ned. Det samme gjelder for dyr. Vær raus med vannflaska, og fyll på skålen til dyret/dyrene dine ofte i varmen.

4. Gi dyrene skygge for solen.
Hvis dyret/dyrene dine er mye ute om sommeren, sørg for at de alltid har mulighet til å ligge i skyggen.

5. Hjelp dyr som ser ut som de er forlatt av eierene.
Hver sommer bryter noen mennesker punkt 1. i denne saken, og drar på ferie meds for eksempel katten blir igjen alene hjemme. Mistenker du at et dyr har blitt forlatt, kan du snakke med foreldrene dine om det, og få dem til å ringe Mattilsynet, som er de som hjelper disse dyrene i slike situasjoner.

6. Ikke støtt dyreplageri.
I en del land brukes dyr som underholdning, og det er slett ikke alle disse dyrene som har det bra. Som turist bør du styre unna for eksempel såkalt "underholdning" som tyrefekting og hanekamper, og salg av produkter som skilpaddeskall og utstoppede dyr.

Mer om dette kan du lese på nettsiden til Dyrevernalliansen

Har du dyr?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning