TV:

Helt hjerterått!

Vi har snakket med skuespillerne Tuva og Gard Emil, som spiller i tv-serien Hjerterått.

Publisert Oppdatert

Noen av dere fikk sikkert med deg ungdomsserien Hjerterått da den gikk på NRK Super. Den handler om Anneli, som må forlate vennene sine og flytte til Finnmark mot sin vilje. Etterhvert blir hun kjent med samegutten Isak. Sammen oppdager de at det foregår noe kriminelt i Kautokeino, og at de ikke kan stole på de voksne - men må oppklare saken på egenhånd.

Vi tok en prat med Tuva (14) og Gard Emil (snart 16) som spiller hovedrollene i Hjerterått.

Fortell oss litt hva Hjerterått handler om?

Tuva: Det er to forskjellige kulturer som møter hverandre, og som må lære hverandre å kjenne. Så skjer det noen skumle greier, og Anneli og Isak må bruke hverandres styrker for å ordne opp.

Gard Emil: Og så handler det om rettferdighet og vennskap, hva man kan få til med et sterkt vennskap.

Hvordan er rollefigurene dere spiller?

Tuva: Jeg spiller Anneli, hun er veldig sta og tror hun vet alt og alltid har rett. Det kan jeg egentlig kjenne meg litt igjen i, jeg liker også å ha rett!

Gard Emil: Isak liker å lage musikk, og er veldig utadvendt. Han er rett på sak, og vil ikke drive med rein, sånn som familien hans gjør.

Hvordan fikk dere rollene?

Tuva: Jeg var på audition til Reisen til Julestjernen, så da lå jeg i arkivet til castingbyrået. De ringte til alle som ikke fikk rolle i filmen, og så fikk jeg komme på audition. På audition måtte jeg gjøre masse forskjellig, improvisere og sette meg inn i forskjellige situasjoner. Før den siste auditionen fikk jeg faktisk helt jernteppe og glemte absolutt alt! Jeg hadde rett og slett øvd for mye. Men heldigvis kom det tilbake igjen.

Gard Emil: Mamma sendte meg på audition etter skolen. Jeg visste egentlig ikke hva det var for, men så ble jeg innkalt til ny audition et halvt år senere. Og etterhvert dro jeg til Oslo for å spille mot Tuva.

Var det noe som var ekstra utfordrende, morsomt eller spennende under innspillingen?

Tuva: Jeg husker første gangen jeg skulle gråte. Det føltes sykt feil å sitte alene på rommet og gråte, når jeg hadde mange mennesker rundt meg. Og jeg husker en scene hvor de skulle filme Gard Emil og meg veldig nært, og så skulle vi snu oss mot hverandre. Da traff jeg nesa hans!

Gard Emil: Det var vanskelig å spille lei meg, å få fram de rette følelsene. Da måtte jeg tenke på noe trist. Ellers var det ekstra morsomt å få fly i helikopter!

Hvorfor bør vi sjekke ut Hjerterått på DVD?

Tuva: Fordi det er veldig spennende, og mye å lære. Blant annet at man ikke skal dømme folk. Det er et veldig bra tenåringsdrama.

Gard Emil: Fordi det er veldig spennende for barn og ungdom. Og kanskje det gjør at folk vil komme hit på tur? Jeg synes det hadde vært veldig bra hvis barn og voksne ser kulturforskjellene og har lyst til å komme hit til Kautokeino og Finnmark.

TV-serien Hjerterått er på DVD nå!

Klikk deg videre for å se musikkvideo fra Hjerterått!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning