vennskap

Få nye venner i sommer

10 gode tips for den beste ferien noensinne.

Publisert Oppdatert

Uansett hvor eller hvordan man tilbringer sommerferien er noe av det aller kuleste at man kan bli kjent med folk og få nye venner. Noen vennskap slutter når man reiser hjem, noen fortsetter på avstand mens andre kan kanskje vare livet ut. Uansett gjelder det å ha det morsomt!

 

Men hvordan blir man kjent med folk, og kan man fremdeles være venner når ferien er over? Her er 10 gode tips som gjør alt litt enklere!

 

Gå ut!
Det sier seg selv, tenker du kanskje, men det er likevel det viktigste rådet. Man finner ikke nye venner hvis man ikke ser etter dem. Det kan kanskje virke fristende å se på tv eller sitte foran pc-en på en dag du ikke har noe å gjøre, men ta deg en tur ut isteden hvis du er hjemme eller et annet sted du kan gå ut alene. Ta med deg en venn eller en bok til et sted med folk, og finn et sted å sette deg sånn at du kan spane etter potensielle venner.

 Klikk deg videre for flere tips.

Smil og vis interesse!
Noen ganger er det ikke så lett å komme i kontakt med folk, i alle fall hvis man er litt sjenert. Du trenger ikke å løpe bort og si hei hvis du ser noen du har lyst til å bli kjent med (men gjør gjerne det hvis du tør!). Bare sørg for å være i nærheten, se bort på dem og smil. Kanskje de kommer bort og snakker med deg.

 

Klikk deg videre for flere tips.

Gi en kompliment!
Å si noe fint er en perfekt måte å starte en samtale. Det viser at du er vennlig innstilt og at du liker noe ved den du snakker til. Det kan være hva som helst, klær og hår er kanskje det aller enkleste, men hvis du har overhørt en samtale kan du godt kommentere noe fra den. Pass bare på at det er noe positivt.

 

Klikk deg videre for flere tips.

Still spørsmål!
Når samtalen er startet, er det bare å sette i gang med å stille spørsmål. Man vil jo gjerne vite så mye som mulig om de nye vennene sine, og kanskje dere finner noe dere har til felles også. Alle blir interessert i noen som vil vite mye om dem.

 

Klikk deg videre for neste tips.

Ha med deg en aktivitet!
Når man har møtt noen og snakket litt, er det fint å foreslå noe å gjøre sammen. Noen steder er det kanskje lett, som å gå og kjøpe is, spille fotball eller bade. Men det er ikke alltid så enkelt, og ofte får man kanskje ikke lov til å gå noe sted alene heller. Det er da trikset er å ha med seg noe dere kan gjøre sammen. En ball er fint, eller en kortstokk eller et lite spill. Det går an å bruke mobilen også, for eksempel å ta artige bilder av hverandre eller spille et spill der man bytter på tur.

 

Klikk deg videre for neste tips.

Avtal å møtes igjen!
Det verste er når man har møtt kule folk og så ser man dem tilfeldigvis aldri igjen. Lag en avtale med det samme eller sørg for å få kontaktinformasjon av noe slag. Hvis dere er på ferie samme sted, kan du bare spørre hvor de bor, så kan du stikke innom senere.

 

Klikk deg videre for neste tips.

Slipp deg løs!
Fine sommerminner og nye vennskap blir det av å slippe seg løs og finne på noe nytt. Her er noen eksempler på hva dere kan finne på sammen:

  • Lag en film! Finn på en historie, lag roller og replikker og film med mobiltelefonen. Det gjør ingenting at det ikke blir så bra, eller at dere aldri får redigert filmen. Morsomt underveis er det uansett!
  • Kle dere ut eller ta på rar sminke og ta bilder av hverandre.
  • Gjør noe du ikke har prøvd før. Kanskje sier du vanligvis alltid nei til å være med og spille fotball fordi du ikke kan det, men det er sommer. Spill fotball likevel, det gjør ingenting om du ikke er så flink!
  • Del dere i to og lag et rebusløp eller en skattejakt for hverandre.
  • Lag lister over favorittmusikk og – filmer.
  • Spill spill! Finn frem gamle brettspill fra skapet eller skaff en kortstokk eller yatzy hvis du er på ferie et sted. Perfekt å holde på med ute på varme kvelder.

 

Klikk deg videre for neste tips.

Inkluder den gamle vennegjengen din!
Hvis du har blitt kjent med noen i nærheten av der du bor, tenker du kanskje at det blir vanskelig å kombinere med de andre vennene dine når hverdagen begynner igjen, men det er slett ikke sikkert. Det er fint og smart å ha mange venner, hvem vil vel ikke ha en stor gjeng? Kanskje du kan invitere både gamle og nye venner hjem til deg på slutten av sommeren, slik at alle kan bli kjent?

Klikk deg videre for neste tips.

Ta vare på minnene!
Selv om akkurat denne sommeren aldri kommer tilbake (og kanskje nettopp derfor) er det verdt å huske den. Ta massevis av bilder av de nye vennene dine og få dem til å skrive en hilsen til deg. Skriv ned alt dere har gjort sammen og spar på en kinobillett eller noe annet symbolsk. Minner er noe av det fineste man har.

Klikk deg videre for neste tips.

 

Hold kontakten!
Hvis du har fått nye venner som bor langt unna, sørg for å få adresser eller fullt navn, slik at du finner dem på internett når du kommer hjem. Det går fint an å opprettholde et vennskap via brev eller internett, og hvem vet, kanskje dere møtes igjen? Kanskje dere blir venner for livet? Noen ganger er det også fint å ha noen langt borte å fortelle hemmeligheter til. En venn et helt annet sted, kanskje til og med i et annet land, kan være gull verdt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning