tips og råd

Er du hemmelig forelsket?

10 viktige spørsmål og svar.

Publisert Oppdatert

Å være forelsket i hemmelighet eller på avstand kan få en helt vanlig hverdag til å eksplodere i farger, men det kan også være så frustrerende at det ikke er til å holde ut.

Så hva nå? Klikk deg videre for ti livsviktige spørsmål og svar.

1. Må jeg gjøre noe?

Nei, det må du faktisk ikke. Av og til er det kult å bare være forelsket uten at det nødvendigvis må bli noe av det. Å ha noen å drømme om, kikke etter i skolegården, sende mystiske smil til eller tenke på når du hører kjærlighetssanger er rett og slett kjempekult i seg selv.

Men du kan hvis du har lyst!

2. Hvordan får jeg snakket med ham uten å tabbe meg ut?

Når man er forelsket er det lett å tenke at alle andre kan se det, men det kan de ikke! Ikke han heller. Selv om du skulle finne på å fnise, stamme eller rødme foran ham, er det faktisk ikke bevis på noe som helst. At du føler deg som en eksplosjon i en fyrverkerifabrikk på innsiden, vet ingen andre enn du.  Du tabber deg ikke ut bare ved å snakke. Garantert.

3. Hva om han skjønner det likevel?

Det er lov å være forelsket. Det er lov å synes noen er søt. Og skulle han skjønne det, er det verste som kan skje at han blir glad og smigret. Alle liker å bli likt, og det gjelder ham også.

Dessuten – det kan jo hende at det fører til noe mer …

4. Hva om han ikke skjønner noen ting?

Dette skjer ofte. En forelsket person greier endelig å nærme seg den de liker og så er responsen null og nix. Mange tolker dette som en avvisning, at han ikke er interessert tilbake. Ikke tenk det! Fortsett å bli bedre kjent med ham og dropp flere hint etter hvert. Ingen er tankelesere, verken gutter eller jenter.

5. Hva om han gjør narr av meg?

Noen ganger vet ikke folk hvordan de skal reagere hvis de får vite at noen er forelsket i dem. Og noen ganger sier de teite ting. Det er egentlig ikke greit, men det kan være forståelig i noen tilfeller. Trikset er å vite hvordan du skal ta det, nemlig å være kulere enn ham. Ikke ved å ta det tilbake, være overlegen eller sur, men ved å være mystisk! Slik gjør du:

Se ham inn i øynene, smil lurt, hev et øyenbryn (hold i 1-2-3-4 sekunder), og så snur du deg og går. Nesten som magi!

(Etterpå må du selvsagt finne ut om du fremdeles er forelsket i ham selv om han var teit.)

6. Hva om vi ikke har noe til felles?

Det betyr ingenting for en forelskelse. Helt sant!

Det er kanskje lettere å være kjærester over tid hvis man har felles interesser, eller det kan gjøre det enklere å finne noe å prate om, men når det kommer til bankende hjerter er det helt uviktig.

Liker du ham, så liker du ham. Og liker han deg tilbake, er det mer enn nok. Forelskelse har å gjøre med gnistrende kjemi, ikke praktiske hverdagsgreier, musikksmak eller om dere liker hverandres venner.

7. Hva om jeg ikke tør eller kan snakke med ham?

Internett og sms ble oppfunnet nettopp for å hjelpe folk i din situasjon! Ok, kanskje ikke bare derfor, men bruk det for alt det er verdt! Kladd en melding til ham og ha den liggende. En dag har du kanskje vent deg til tanken og tør å sende den. En venneforespørsel eller hilsen på sosiale medier er også en uskyldig måte å få kontakt. Som sagt, internett er perfekt for hemmelige forelskelser.

Eller – bestem deg for å la være. Du ikke snakke med ham fordi du liker ham. Det er helt greit å bare se og tenke på ham også.

8. Hva hvis venninnen min liker samme gutt?

Det er helt normalt. Et klassisk venninneproblem som de færreste går gjennom livet uten å oppleve. Du må rett og slett vurdere hvor forelsket du er. Hvis du tror du kan bli såret, er det best å snakke med henne om det. Du kan også holde forelskelsen for deg selv, men da må du tåle at hun flørter med ham uten å bli sur.

Hvis venninnen din er/blir sammen med han du er forelsket i, må du rett og slett la det ligge. Det kan være vondt, men det går over.

9. Hva hvis han liker noen andre?

Æsj, kjipt. Men ok. Da kan du tenke på denne forelskelsen som noe fint som får deg til å føle masse uten at det trenger å skje noe mer. Tro oss, senere i livet er det ofte disse forelskelsene man husker best. Skriv et dikt, lag en sang eller noter navnet hans tusen ganger i dagboka di og få det ut.

Hvem han liker kan dessuten forandre seg (og det kan hvem du liker også).

10. Jeg kommer ikke over ham, hva skal jeg gjøre?

Du kommer over ham! Det er lett å si for alle som ikke er i dine sko, men det er faktisk helt sant. Hundre prosent sikkert. Det eneste som ikke kan sies for sikkert er hvor lang tid det tar, så det er ikke annet bite tennene sammen til så lenge.

Hvis du kan, er det best å holde seg litt unna ham. En dag er du plutselig forelsket i noen andre. Det er også sant. Hundre prosent sikkert.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning