Tips:

Bli flinkere til å tørre!

Det gjelder å utfordre seg selv, hvis man har lyst til å bli litt modigere. Her får du noen enkle tips!

Publisert Oppdatert

Mot kan være så mangt, og det trenger ikke nødvendigvis være å tørre å hoppe i strikk eller fallskjerm! Det kan være å tørre å snakke til den du er forelska i. Det kan være å tørre å holde foredrag foran klassen, eller synge høyt foran noen. Å tørre å dumme seg ut. Eller å tørre å si nei til noe man ikke vil være med på.

En fin måte å bli litt tøffere og modigere på, som også bygger opp selvtilliten, er å utfordre seg selv. Sett opp en liste, og skriv ned ting du har lyst til å gjøre, men egentlig ikke tør. For eksempel.

1. Snakke med Morten i klasserommet.
2. Sende melding til Morten og spørre om han vil være med på kino.
3. Fremføre foran klassen helt alene
4. Lese historien jeg skrev i norsken høyt i klassen.
5. Hoppe fra 5-meteren i bassenget.

Her trenger du ikke å gjøre alt på en gang! Ta den tiden du trenger, men hopp i det! Begynn med det du synes er minst skummelt, for eksempel å snakke med Morten i klasserommet. Så går du til nest-skumleste punkt, for eksempel å lese norsk-historien høyt i klassen. Hvis det skumleste er å be med Morten på kino, kan man tenke: Dette er jo ikke noe å være redd for! Jeg har jo hoppa fra femmeteren!

Ta med deg den gode følelsen videre, og stryk ting fra lista etterhvert som du har gjort dem. Når man har hoppa fra femmeteren én gang, er det ikke så skummelt å gjøre det neste gang. Det samme gjelder for å fremføre foran klassen eller å ringe til Morten. Når man har gjort det en gang, blir man automatisk tøffere neste gang. Hvorfor? Jo, fordi det som oftest viser seg å være noe det ikke var noen vits i å være så veldig redd for!

Etterhvert som du stryker ting fra lista, kan du føre opp nye. Det trenger ikke å være SUPERskumle ting, men ting som du er litt nervøs for eller gruer deg til. Å skrive det ned er nyttig, for da vet man hva man har å jobbe med.

En forandret liste kan for eksempel se sånn ut:

1. Snakke med Morten i klasserommet
2. Sende melding til Morten og spørre om han vil være med på kino.

3. Fremføre foran klassen helt alene.
4. Lese historien jeg skrev i norsken høyt i klassen.
5. Hoppe fra 5-meteren i bassenget.
6. Si til Siri at jeg ikke liker at hun baksnakker Merete.
7. Synge på elevkvelden på skolen.
8. Tørre å bruke den kule hatten jeg kjøpte i forrige uke.
9.Snakke med jentene i c-klassen som ser så ålreite ut

 

Når man er bevisst på hva man er litt redd for, er det lettere å gjøre noe med det. Selvtilliten bedrer seg, og etterhvert er man nesten ikke redd for noe som helst!

Har du noen gode tips for å bli litt modigere?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning