Eirik Sætre Hove (18), eller Eirikyoyo som han helst kaller seg, driver med noe litt utenom det vanlige - nemlig yoyo!

De fleste av oss har testet yoyo noen ganger, og til og med prøvd oss på noen enkle triks. Men Eirik har tatt det ganske mange steg videre, har vært med i "Norske Talenter", og nå drømmer han om å bli verdensmester i yoyo i august. Da går "World Yoyo Contest" av stabelen i Tokyo.

Se Eirik in action i "Norske Talenter"-finalen i 2014 her:

Hei Eirik! Når begynte du med yoyo?
– Jeg begynte med yoyo som 13 åring rett før sommerferien i slutten av barneskolen. Jeg ble inspirert av en episode på Disney Channel der det handlet om en yoyo-konkurranse.

Hva må til for å bli like god som du er?
– For å bli like god som det jeg er nå, så må du ha noen å se opp til, noen du kan bli inspirert av. Jeg har mange jeg ser opp til, mange som jeg ser på YouTube så prøver jeg å kopiere det som de gjør og dermed  tar det til mitt eget triks.For det er det du lærer av, du ser, lærer og gjør det til ditt eget.

Se noen av Eiriks triks her:Hvor lenge øver du per dag?
– Med meg så varierer det veldig på hvor lenge jeg øver hver dag. Jeg har liksom ingen strukturert treningstid som fotball og håndball. Jeg kan øve så mye som et kvarter og helt opp til 4-5 timer hver dag. Men det spørs hvor mye tid jeg har, siden jeg har fotball og skole. Og det kan variere litt også, spørs hvor motivert jeg er den dagen.  Men siden jeg har Tokyo i tankene nå, så er jeg veldig motivert. Da blir det fort i gjennomsnitt 2 timer hver dag, men når sommerferien starter kommer jeg mest sannsynlig til å doble eller kanskje triple den tiden!

Beskriv det vanskligste trikset du kan!
– Det vanskeligste trikset jeg kan er et såkalla horizontal fingergrind. Der kaster jeg yoyoen slik at yoyoen ikke spinner rett, men den er snudd på siden. Dermed kaster jeg yoyoen opp på fingeren slik at yoyoen spinner sidlengs på fingertuppen. Etter det fører jeg tråden til høyre rundt nakken. Da hopper jeg yoyoen så vidt opp slik at jeg får tid til å ta tråden under yoyoen fra venstre til høyre og da kan yoyoen lande på fingertuppen igjen å forsette å spinne. Dermed tar jeg tråden rundt nakken igjen, men i motsatt retning. Da er jeg løs og jeg kan få yoyoen tilbake til hånden ved å kaste tråden inn i yoyoen slik at den returnerer.

Det hørtes vanskelig ut! Hvilke forventninger har du til konkurransen i Tokyo?
– Jeg forventer at dette blir et av mine livs største opplevelser, og at jeg lærer veldig mye slik at jeg kan ta yoyo til neste nivå. Jeg håper på at jeg gjør det bra nok til å komme til en semifinale eller finale, men siden jeg ser nivået til de andre som er med i konkurransen, kan det bli en stor utfordring. Men jeg gleder meg veldig mye til å se idolene mine stå på scenen å gjøre det som jeg har sett dem gjøre på skjermen.

Vi ønsker Eirik masse lykke til! Har du prøvd yoyo?

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!